Tort cu cană de ciocolată

 Delicios de bogat și umed, acest tort vegan cu ciocolată este grozav atunci când doriți un răsfăț dulce și rapid! Ușor de făcut și gata de savurat în câteva minute, este perfect atunci când aveți nevoie de o soluție rapidă de ciocolată.

Tort vegan cu ciocolată, acoperit cu căpșuni

INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI

  • Făină: Folosiți făină universală pentru a face acest tort. Dacă aveți intoleranță la gluten, puteți folosi o făină fără gluten 1:1.
  • Zahăr: Folosiți zahăr granulat sau din trestie de zahăr pentru a vă îndulci tortul.
  • Pudră de cacao: pentru o aromă bogată de ciocolată. Utilizați pudră de cacao neîndulcită, deoarece adăugăm deja zahăr.
  • Praf de copt: Pentru ca prajitura ta sa creasca cand este copta.
  • Sare: doar puțină sare ajută la îmbunătățirea aromei bogate de ciocolată. Puteți folosi sare cușer sau de masă.
  • Lapte: Pentru a face acest tort vegan, folosiți lapte de migdale neîndulcit. Puteți face acest lucru și cu alte lapte fără lactate, cum ar fi ovăz sau soia.
  • Ulei de cocos: Uleiul de nucă de cocos topit înlocuiește nevoia de a folosi ouă. Ajută la legarea ingredientelor și la adăugarea de umiditate la fiecare mușcătură.
  • Extract de vanilie: Pentru aromă și dulceață.
  • Bușchii de ciocolată: Bușoanele de ciocolată se topesc în tort, oferindu-vă o textură lipicioasă delicioasă în centru.
Ingrediente necesare pentru reteta

CUM SĂ FACI UN TORT CU CIOCOLATĂ

  1. Se amestecă ingredientele uscate.
  2. Adăugați laptele de migdale, uleiul de cocos și vanilia.
  3. Bateți până se omogenizează.
  4. Se amestecă fulgii de ciocolată.
Colaj cu 4 imagini pentru a arăta cum să amestecați ingredientele uscate și apoi umede într-un singur bol
  • Se toarnă aluatul într-o cană unsă cu unt și se pune la cuptorul cu microunde până când este fiert și se fixează.
Prăjitură de ciocolată într-o cană înainte de a pune la microunde

SFATURI PENTRU PREPARAREA TORTULUI

  1. Unge bine cana înainte de a adăuga aluatul. Cel mai bine este să folosiți un spray de ulei sau puteți șterge puțin ulei în jurul lui. Evitați untul care poate face ca tortul să se lipească de părțile laterale.
  2. Utilizați o cană mare și lată. Aluatul își va dubla volumul când este gătit, așa că asigurați-vă că permiteți acest lucru. Puteți pune o farfurie sub cană în cazul în care există vreo vărsare.
  3. Utilizați o cană cu părțile drepte. Acest lucru va ajuta tortul să se gătească mai uniform. Pentru că nu există ouă în această prăjitură, nu contează dacă devine puțin gătită.
  4. Știți că timpii de gătire pot varia. În funcție de dimensiunea și forma cănii pe care o utilizați și de puterea cuptorului cu microunde, timpul de gătire va varia. 90 de secunde este un bun punct de plecare, dar al tău poate fi puțin mai puțin sau mai mult.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Le poți face din timp?

Frumusețea prăjiturii este că puteți pregăti o singură porție în câteva minute. Dacă aveți resturi, acestea se vor păstra la frigider până la 3 zile. Se pot savura reci sau la temperatura camerei sau se pot reincalzi foarte repede in cuptorul cu microunde.

Poți să faci o prăjitură la cuptor?

Dacă nu ai cuptor cu microunde, atunci ies grozav și la cuptor, durează puțin mai mult. Pur și simplu turnați aluatul într-un ramekin uns pentru cuptor și coaceți la 350F timp de 15 până la 20 de minute. Aceasta este o opțiune grozavă dacă doriți să faceți mai multe. Doar așezați ramekins pe o foaie de copt în caz de preaplin.

Ce toppinguri poți adăuga?

Acest tort vegan cu ciocolată este perfect pentru a fi savurat așa cum este. De asemenea, este grozav cu câteva fructe proaspete, cum ar fi căpșunile sau zmeura, și o pudră de zahăr pudră pentru un răsfăț suplimentar. Desigur, puteți adăuga orice topping-uri doriți, cum ar fi înghețată, frișcă, stropi sau așchii de ciocolată!

Cu lingură mușcă din prăjitură cu ciocolată cu felii de căpșuni deasupra

Acest tort vegan cu ciocolată este un răsfăț perfect! Bogat, umed și lipicios și nu trebuie să-l împărtășiți cu nimeni!

INGREDIENTE
  

  • linguri de făină universală
  • linguri de zahar
  • linguri pudra de cacao
  • ½ lingurita praf de copt
  • Ciupiți de sare
  • linguri lapte de migdale
  • lingura ulei de cocos topit
  • ¼ lingurita extract de vanilie
  • lingura chipsuri de ciocolata

INSTRUCȚIUNI

  • Ungeți o cană de 12 uncii pentru cuptorul cu microunde.
  • Într-un castron mic sau o ceașcă de măsurare din sticlă, combinați toate ingredientele uscate, cu excepția chipsurilor de ciocolată. Bateți pentru a distribui uniform și a rupe orice cocoloașe.
  • Adăugați laptele de migdale, uleiul de cocos și extractul de vanilie. Bateți până se omogenizează. Se amestecă fulgii de ciocolată și se toarnă amestecul în cana pregătită.
  • Gatiti in cuptorul cu microunde la putere maxima timp de 75-90 de secunde. Lăsați să stea cel puțin 5 minute înainte de a savura.

VIDEO

NOTE

Depozitare:  Păstrați resturile (dacă există!) într-un recipient ermetic. Vor rezista aproximativ 3-4 zile la frigider.

NUTRIȚIE

Calorii: 481 kcal , Carbohidrați: 76 g , Proteine: g , Grăsimi: 20 g , Grăsimi saturate: 15 g , Grăsimi Trans: g , Colesterol: mg , Sodiu: 93 mg , Potasiu: 389 mg , Fibre: g , zahăr: 46 g , vitamina A: 34 UI , vitamina C: 1mg , calciu: 194 mg , fier: mg