Cookie-uri PB Jam Thumbprint

Dacă îți plac toate lucrurile PB&J, vei adora aceste prăjituri cu amprenta! Delicioasele prăjituri cu unt de arahide sunt umplute cu gem de căpșuni pentru o mușcătură gustoasă! Aceasta este o rețetă de prăjituri care trebuie să fie pe lista ta de copt de Crăciun!

Farfurie cu biscuiții cu amprenta mare cu gem de unt de arahide

INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI

  • Unt: Folosiți unt nesărat pentru aceste fursecuri. Ar trebui să fie la temperatura camerei, astfel încât să se amestece ușor cu celelalte ingrediente.
  • Unt de arahide: Folosiți unt cremos mai degrabă decât crocant pentru o textură netedă.
  • Zaharuri: Folosiți un amestec de trestie și zahăr brun deschis pentru aceste prăjituri.
  • Ou: Pentru cele mai bune rezultate, oul trebuie să fie la temperatura camerei.
  • Făină: Folosiți făină universală pentru a face această rețetă. Nu am încercat-o, dar bănuim că ar ieși grozav cu o făină 1:1 GF.
  • Extract de vanilie și sare: Pentru aromatizare.
  • Bicarbonat de sodiu: Pentru ca fursecurile tale sa iasa usoare si pufoase si nu dense.
  • Dulceata: Terminati fursecurile cu putina dulceata de capsuni in mijloc. Puteți folosi și alte gemuri precum afine sau zmeură, dacă preferați.
Ingrediente pentru realizarea retetei

CUM SE PREPARĂ PRĂJITURI CU AMPRENTĂ MARE

  1. Amestecați untul și untul de arahide.
  2. Se amestecă zaharurile, oul și vanilia.
  3. Se amestecă ingredientele uscate.
  4. Turnați aluatul de biscuiți pe o foaie de copt pregătită.
  5. Faceți o amprentă în centrul fiecărui cookie.
  6. Coaceți fursecurile, apoi adăugați dulceață la liniuță și lăsați să se răcească.
6 colaj de imagini pentru a arăta cum se face aluatul, apoi cum se formează bile de prăjitură și se coace

SFATURI PENTRU PREPARAREA FURSECURILOR

  1. Încălzește dulceața într-o cratiță mică sau la cuptorul cu microunde pentru a se slăbi. Ai nevoie doar de aproximativ 30 de secunde. Acest lucru va face mai ușor să puneți dulceața în amprenta degetului mare a prăjiturii. Pe măsură ce prăjiturile se întăresc, dulceața se va solidifica din nou.
  2. Nu amestecați în exces ingredientele când adăugați făina. Nu mai amestecați când formați un aluat, astfel încât glutenul să nu se dezvolte în exces.
  3. Înmoaie untul înainte de utilizare. Acest lucru îl va ajuta să se combine mai uniform, astfel încât prăjiturile tale să aibă o textură uniformă. Scoate-l din frigider cu aproximativ o oră înainte de a face această rețetă.
  4. Lăsați fursecurile să se răcească complet înainte de servire sau depozitare. Lasati sa se raceasca pe un gratar care va permite aerului sa circule, astfel incat fursecurile cu unt de arahide sa se crocante frumos.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Ce folosești pentru a face o liniuță în cookie-uri?

Pentru că facem amprenta mare în aceste fursecuri la jumătatea gătitului, vă sfătuiesc să nu folosiți degetul mare! Găsesc că o linguriță măsurată funcționează grozav pentru a face un cerc perfect în aluat.

Cât timp se păstrează?

Aceste fursecuri au o durată de valabilitate mare și se vor păstra cu ușurință bine până la o săptămână într-un recipient etanș la temperatura camerei. Mă îndoiesc că vor rămâne atât de mult timp!

Le poți îngheța?

Da! Aceste prăjituri cu amprentă PB Jam se îngheață foarte bine. Lăsați să se răcească complet și apoi înghețați solidul pe o foaie de copt înainte de a transfera într-o pungă sau recipient pentru congelator. Se vor păstra bine timp de 2 până la 3 luni și pot fi dezghețate la temperatura camerei.

Fotografie de aproape cu prăjiturile cu amprenta mare cu gem de unt de arahide cu mușcătură scoasă dintr-un fursec

Aceste prăjituri cu amprenta mare de gem PB sunt perfecte pentru a te bucura în orice moment al anului, dar sunt atât de perfecte pentru Crăciun! Simplu de făcut, asigurați-vă că faceți un lot dublu, deoarece vor dispărea rapid!

INGREDIENTE
  

  • ½ cană de unt la temperatura camerei
  • ¾ cană unt de arahide cremos
  • ¼ cană zahăr din trestie
  • ¼ cană zahăr brun deschis
  • ou la temperatura camerei
  • lingurita extract de vanilie
  • 1 ¼ cană de făină universală
  • lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita sare kosher
  • ½ cană gem de căpșuni

INSTRUCȚIUNI

  • Preîncălziți cuptorul la 350°F și pregătiți două foi de copt cu hârtie de copt.
  • Într-un mixer cu suport prevăzut cu accesoriul cu paletă, amestecați untul și untul de arahide până se omogenizează. Adăugați zaharurile și smântâna împreună timp de 3-5 minute sau până devin ușoare și pufoase. Se adauga oul si vanilia si se bat pana se incorporeaza.
  • Într-un castron mediu, amestecați făina, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugați încet amestecul de făină și continuați să amestecați până când se formează aluatul.
  • Scoateți bile chiar de aluat, de dimensiunea de aproximativ o lingură și așezați-le la aproximativ doi centimetri una de alta pe foaia de copt pregătită.
  • Coacem 8 minute si scoatem din cuptor. Folosind vârful unei linguri sau mânerul unei spatule, creați o mică „amprentă” în centrul fursecurilor. Reveniți la cuptor pentru a mai coace încă 5-7 minute, până când devin ușor aurii și se întăresc.
  • Scoateți fursecurile din cuptor odată ce marginile încep să se rumenească. Adăugați aproximativ ½ linguriță de dulceață în „amprentele” centrale. Se răcește pe tava de copt timp de 5 minute, apoi se transferă pe rafturi pentru a se răci complet.

NOTE

Rețetă: Această rețetă este adaptată după Martha Stewart .
Depozitare: A se păstra într-un recipient etanș până la o săptămână.
Congelare: Aceste fursecuri se vor păstra bine congelate timp de 2 până la 3 luni.
Sfat: Folosiți o linguriță de măsurat pentru a face adâncitura în prăjituri.

NUTRIȚIE

Calorii: 96 kcal , Carbohidrați: 11 g , Proteine: g , Grăsimi: g , Grăsimi saturate: g , Grăsimi polinesaturate: g , Grăsimi mononesaturate: g , Grăsimi trans: g , Colesterol: 11 mg , Sodiu : 114 mg , potasiu: 48 mg , fibre: g , zahăr:g , vitamina A: 85 UI , vitamina C: mg , calciu: mg , fier: mg