Pui crocant aluat ușor cu sare și piper, cu o răsucire de chilli. Aceste mușcături crocante sunt fantastice ca o gustare savuroasă sau sunt servite peste orez ca o masă delicioasă. Mai ales grozav cu un ceai chinezesc sau o cutie de băutură rece. Puteți găsi sare și pui cu ardei iute în majoritatea restaurantelor chinezești și la pachet din Marea Britanie. De obicei, se servește peste un tăiței prăjiți sau un orez aburit.
Îmi place acest fel de mâncare când se gătește proaspăt, peste un pat de orez la abur. Nimeni nu poate rezista combinației supreme de condimente aromate și bucăți crocante de pui și legume. Toți cei care au încercat acest fel de mâncare vă pot spune cât de gustos și captivant poate fi. Dacă nu ați încercat încă, vă recomand să încercați acasă.
Când faci acasă, poți personaliza cât de multe condimente, chilli și legume vrei. Aflați sfaturile noastre simple și pregătiți-vă propriul pui de sare și chilli mai bun decât la restaurant. Îți va fi mult mai ușor decât ți-ai imaginat.
Am învățat această rețetă de la bucătarul nostru, pe vremea când deschideam un magazin de takeaway în Londra. Rețeta mea nu este exact aceeași cu cea pe care o făcea el pentru că adaug niște chilli în plus și fac unele ajustări după gustul meu. Prietenii și familia mei au plăcut foarte mult această rețetă ori de câte ori o fac acasă.
CE FACE PUI CROCANT DE SARE ȘI ARDEI AIPIIT ATAT DE SPECIAL:
- Un fel de mâncare perfect plăcut pentru mulțimi, o gustare de petrecere, un aperitiv sau o masă principală.
- Aluatul exterior este atât de ușor și foarte crocant, dar carnea interioară este atât de suculentă și fragedă.
- Atât de satisfăcător și de dependență. De neoprit să mai ia o mușcătură!
4 PASI SIMPLI PENTRU A FACE PUI PERFECT SARE ȘI CHILLI:
Ai nevoie de doar 4 pași simpli pentru a face acest fel de mâncare în stil restaurant.
- Marinați bucățile de pui cu sos de soia, usturoi, bicarbonat de sodiu și ulei de susan.
- Acoperiți cu amidon de porumb pentru a face o acoperire foarte crocantă.
- Se prăjește până devine maro auriu crocant.
- Se amestecă cu legume și amestecul de condimente.
Pui crocant cu sare și chilli
Ingrediente
- 250 g pulpă de pui dezosată
- 1 cană amidon de porumb (făină)
- ½ ceapa dulce (taiata felii subtiri)
- ½ ardei verde (taiat felii subtiri)
- 2-3 ardei iute roșu uscat (tăiați pe jumătate și fără semințe)
- 1 linguriță fulgi de ardei iute mărunțiți
- 1 ardei iute roșu proaspăt (tăiat felii subțiri)
- 2 cepe primare (taiate felii subtiri)
- 2-3 catei de usturoi (tacati sau feliati)
- Ulei pentru prajit (de floarea soarelui, canola, arahide sau orice ulei vegetal cu aroma neutra)
Marinada pentru pui
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan
- ¼ lingurita piper alb
- 1 lingurita pasta de usturoi (usturoi ras fin)
- ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
Mix de condimente
- ½ linguriță de sare
- ½ linguriță pudră de piper negru
- ¼ linguriță chinezească cinci condimente
- ¼ linguriță pudră de pui (opțional)
Instrucțiuni
- În primul rând, tăiați pulpa de pui în bucăți mici. Se amestecă bine bucățile de pui cu sosul de soia, uleiul de susan, pasta de usturoi și bicarbonatul de sodiu. Se lasa deoparte si se lasa la marinat cel putin 15 minute. Dacă aveți mai mult timp, îl puteți lăsa să stea mai mult timp.
- Tăiați în jumătate și curățați ardeiul iute roșu uscat. Tăiați toate legumele în felii subțiri.
- Într-un castron mic, adăugați toate ingredientele amestecului de condimente, amestecați bine și lăsați deoparte.
- Ungeți bucățile de pui marinate cu amidon de porumb (făină). Asigurați-vă că fiecare bucăți de pui sunt separate și bine acoperite. Aruncă excesul de făină înainte de prăjire.
- Încălziți uleiul la aproximativ 350 ° F. Prăjiți bucățile de pui până devin crocante auriu. Scoateți din ulei și lăsați deoparte.
- Într-un wok sau tigaie mare, stropiți 1 lingură de ulei vegetal, prăjiți usturoiul la foc mediu timp de câteva secunde, apoi adăugați ardeiul iute uscat și amestecați câteva secunde. (Ardeiul iute uscat se poate arde foarte repede, trebuie să amestecați foarte repede și să adăugați următoarele ingrediente.)
- Urmați ardei iute zdrobit și ceapă, ardei și felii de ardei iute proaspăt. Se amestecă bine timp de 1 minut.
- Adăugați bucățile de pui prăjit înapoi în wok, presărați amestecul de condimente. Amestecați bine pentru a combina toate ingredientele uniform.
- Serviți imediat!
- Puteți servi peste orez fiert la abur sau tăiței prăjiți și faceți o masă sau serviți singuri ca gustare savuroasă. Bucurați-vă!
Note
- Dacă vrei să ai un gust exact ca mâncarea ta preferată, poți adăuga praf de pui în amestecul de condimente. Dar asta este total opțional, poți sări peste asta dacă nu-ți place pudra de pui.
- Puteți ajusta cantitatea de ardei iute uscat, ardei iute zdrobit și ardei iute proaspăt în funcție de nivelul de condimente.
- Această rețetă poate servi până la 2 persoane ca masă principală Sau până la 4 persoane ca garnitură/aperitiv.