Mini Plăcinte cu Merișoare

Aceste mini plăcinte cu afine și mere sunt o rețetă de desert distractivă pe care o puteți face fără nicio experiență de coacere sau unelte speciale. Este o modalitate grozavă de a folosi resturile de mere și merișoare și este un desert festiv de sărbători!

Mini plăcinte cu mere afine pe un vas alb pudrat cu zahăr pudră

O să-ți placă echilibrul dintre merișoarele de tartă cu merele dulci de scorțișoară și crusta de plăcintă untoasă, aurie și bogată. Și pentru că sunt mini , poți avea multe . Dacă aveți în plus merișoare, asigurați-vă că luați aceste sfaturi despre cum să înghețați merișoare proaspete .

INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI

  • Crusta de plăcintă: puteți folosi crusta de plăcintă refrigerată sau puteți folosi rețeta preferată de casă.
  • Merele: Curățați merele de coajă și miezul și tăiați-le mărunt.
  • Merișoare: Folosiți afine proaspete și tăiați-le în jumătate, astfel încât să se amestece ușor cu bucățile de mere.
  • Nuci pecan: Nucile pecan tocate adaugă o textură crocantă grozavă acestor mini plăcinte. Puteți folosi și migdale sau nuci.
  • Zahăr: Ne place să folosim zahăr din trestie de zahăr, care este mai puțin procesat. Se poate folosi și zahăr alb sau brun.
  • Amidon de porumb: Acest lucru ajută la îngroșarea sucurilor de fructe, astfel încât crustele tale de plăcintă să nu se ude.
  • Coaja de portocală și scorțișoară: coaja proaspătă de portocală adaugă o aromă acidulată, iar scorțișoara măcinată adaugă o dulceață minunată.
Ingrediente pentru realizarea retetei

CUM SĂ FACI MINI PLĂCINTE CU MERE AFINE

  • Adăugați ingredientele pentru umplutura de plăcintă într-un bol.
  • Se amestecă împreună pentru a se combina.
  • Tăiați cercuri din aluatul de plăcintă pentru a forma mini cruste de plăcintă.
Colaj cu 3 imagini pentru a arăta cum să faceți umplutura și să tăiați aluatul de plăcintă
  • Apăsați cercurile de crustă de plăcintă într-o formă de brioșe.
  • Cu lingura amestecul de merisor si mere.
  • Coaceți până când aluatul este fiert și auriu.
Colaj cu 3 imagini pentru a arăta cum se face crusta de plăcintă într-o formă de brioșe și apoi se adaugă umplutura în tavă

SFATURI PENTRU A FACE ACEASTĂ REȚETĂ

  1. Faceți o plăcintă mai mare. Dacă preferați să serviți o plăcintă de dimensiune mare, pur și simplu adăugați umplutura de mere și merișoare la o crustă de plăcintă de 9 inchi și coaceți!
  2. Ungeți tava de brioșe cu ulei. Acest lucru va face mini-plăcintele mai ușor de îndepărtat. Nu folosiți unt pentru a unge tava, deoarece se poate arde și lipirea plăcintelor.
  3. Nu sări peste amidonul de porumb din umplutură. Fără el, atunci când fructele se coace, vor elibera multă apă și vă poate înmui crustele de plăcintă.
  4. Răciți mini-plăcintele pe un grătar. Un gratar permite aerului să circule în jurul plăcintelor, astfel încât fundul se va răci și se va crocanta. Dacă le lași să se răcească pe o suprafață solidă, crustele de plăcintă pot absorbi umezeala.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cât timp se păstrează?

După ce s-au răcit complet, transferați plăcintele într-un recipient ermetic și se vor păstra bine până la o săptămână la frigider sau la temperatura camerei. Puteți să le încălziți pentru a le servi dacă doriți la 360F timp de 5 până la 10 minute.

Le poți îngheța?

Puteți îngheța aceste plăcinte fie coapte, fie necoapte. Plăcintele de mână necoapte pot fi acoperite și refrigerate sau congelate timp de 3 zile. Coaceți-le de la congelat, adăugați doar câteva minute în plus de timp de coacere.

Plăcintele de mână coapte pot fi congelate până la 3 luni. Dezghețați la frigider, apoi aduceți la temperatura camerei înainte de servire.

Cu ce ​​le serviți?

Aceste mini plăcinte cu mere și merișoare pot fi savurate cu ușurință singure. De asemenea, sunt delicioase servite calde cu o lingura de inghetata, stropite cu frisca groasa sau terminate cu frisca.

Mână ținând mini plăcinte cu mere afine.

Serios, totuși, aceste mese de desert pentru Ziua Recunoștinței, pentru că îți oferă acea satisfacție dulce fără a te angaja într-o felie întreagă de plăcintă. Faceți aceste mini plăcinte cu mere pentru Ziua Recunoștinței și nu ezitați să dublați sau să triplați rețeta pentru o mulțime mai mare.

INGREDIENTE
  

  • crustă de plăcintă refrigerată de 9 inci sau făcută în casă
  • mere curățate de coajă, fără miez și tăiate cubulețe mici
  • ¾ cană de afine tăiate la jumătate
  • ¼ cană nuci pecan tocate
  • ¼ cană zahăr din trestie
  • linguri amidon de porumb
  • lingura coaja de portocala
  • lingurita scortisoara
  • Zahăr pudră pentru servire

INSTRUCȚIUNI

  • Preîncălziți cuptorul la 350°F. Scoateți crusta de plăcintă din pachet și lăsați să stea la temperatura camerei în timp ce pregătiți umplutura de plăcintă.
  • Într-un castron mediu, combinați merele, merisoarele, nucile pecan, zahărul, amidonul de porumb, coaja de portocală și scorțișoara până se combină bine.
  • Folosiți o tăietură rotundă de 4 inchi pentru a tăia 24 de bucăți rotunde de crustă de plăcintă. Va trebui să rulați din nou resturile.
  • Puneți aluatul decupat în două forme de brioșe, folosind degetele pentru a forma aluatul în cupe.
  • Umpleți amestecul de umplutură de mere cu merișoare până în ceștile pentru brioșe și coaceți în cuptorul preîncălzit până când fructele se înmoaie și clocotesc, iar aluatul devine maro auriu, 25-30 de minute.
  • Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească timp de cel puțin 10 minute înainte de a transfera pe un grătar pentru a se răci complet. Pudrați deasupra zahăr pudră, dacă doriți.

NOTE

Depozitare:  După ce s-a răcit complet, se păstrează într-un recipient ermetic la temperatura camerei timp de până la o săptămână.
Direcții de congelare: Plăcintele de mână necoapte pot fi acoperite și refrigerate sau congelate timp de 3 zile, apoi coace de la congelate; adăugați câteva minute în plus de timp de coacere. Plăcintele de mână coapte pot fi congelate până la 3 luni. Dezghețați la frigider, apoi aduceți la temperatura camerei înainte de servire.
Înlocuitori:  pentru cele mai bune rezultate, urmați rețeta așa cum este. Cu toate acestea, iată câțiva înlocuitori obișnuiți care ar funcționa bine în această rețetă.
  • În loc de nuci pecan, puteți folosi și alte nuci precum nuci, migdale sau nuci de macadamia. De asemenea, puteți folosi orice semințe sau pur și simplu le puteți lăsa afară.
  • În loc de amidon de porumb , puteți folosi amidon de săgeată sau făină universală.

NUTRIȚIE

Calorii: 207 kcal , Carbohidrați: 27 g , Proteine: g , Grăsimi: 10 g , Grăsimi saturate: g , Grăsimi polinesaturate: g , Grăsimi mononesaturate: g , Sodiu: 137 mg , Potasiu: 80 mg , Fibre g , zahăr: g , vitamina A: 24 UI , vitamina C:mg , calciu: 13 mg , fier: mg