Această rețetă de cupcakes cu cremă de brânză și vanilie este făcută mai ușoară folosind cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsimi și iaurt grecesc. Înlocuirea untului obișnuit cu iaurt grecesc oferă în continuare glazurului o densitate ușoară aerisită, fără grăsime suplimentară. Această rețetă este versatilă de făcut pe tot parcursul anului pentru orice ocazie cu orice decorațiuni/topping-uri!
Aceasta este o rețetă ideală pentru Ziua Îndrăgostiților, zilele de naștere și sărbătorile din 4 iulie. Este o rețetă de bază simplă de cupcake pe care o poți îmbrăca, decora și devora pentru orice ocazie!
INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI
- Făină: Folosiți făină universală pentru această rețetă sau făină de prăjitură pentru o textură mai ușoară.
- Praf de copt: Pentru a permite cupcakes-urilor să crească în timpul coacerii și să devină drăguțe și pufoase.
- Sare: Pentru aromă. Doar puțin face diferența.
- Ouă: pentru a lega ingredientele uscate împreună.
- Zahăr: Orice tip de zahăr granulat funcționează aici pentru cupcakes; de exemplu zahărul din trestie.
- Extract de vanilie: Pentru dulceață și aromă.
- Ulei vegetal: Această rețetă de cupcake înlocuiește untul cu ulei, astfel încât cupcakes-urile să fie mai degrabă ușoare decât dense.
- Iaurt grecesc: iaurtul grecesc adaugă umiditate prăjiturii, precum și puțină proteină în plus, dar îl puteți înlocui cu părți egale de unt, dacă preferați.
- Glazură de brânză cremă: cremă de brânză, miere, smântână groasă și extract de vanilie sau folosiți-l din magazin pentru a fi mai ușor.
CUM SE FAC CUPCAKES CU VANILIE
FACEȚI ALUATUL DE CUPCAKE
- Puneți zahărul și ouăle într-un bol.
- Bateți pentru a combina.
- Adăugați iaurtul și amestecați.
- Incorporați ingredientele uscate până se omogenizează bine.
- Se toarnă aluatul în forme de cupcake.
- Coaceți până când sunt fierte și aurii.
FACEȚI GLAZURA ȘI ÎNGHEȚAȚI CUPCAKES
Bateți crema de brânză, apoi adăugați mierea și vanilia înainte de a bate smântâna. Asigurați-vă că crema de brânză este la temperatura camerei pentru a fi mai ușor.
Când cupcakes-urile s-au răcit, puneți glazura cu cremă de brânză. Nici măcar nu aveți nevoie de o pungă și puteți utiliza pur și simplu o pungă cu fermoar pentru acest pas.
SFATURI PENTRU A FACE CUPCAKES
- Reglați ingredientele pentru glazură în funcție de cât de dulce vă place. Dacă vă place un glazur mai tanger, începeți cu ¼ de cană de miere și adăugați mai multă miere după gust. Acest lucru va depinde și de tipul de miere pe care îl utilizați, deoarece unele sunt mai dulci și mai aromate.
- Nu amestecați prea mult aluatul când adăugați făina. Amestecarea excesivă poate face ca glutenul să se dezvolte excesiv, iar cupcakes-urile nu vor crește prea mult.
- Utilizați un mixer manual pentru cel mai rapid și mai ușor mod de a face aceste brioșe. Puteți amesteca aluatul cu mâna sau cu un mixer electric, dar asigurați-vă că aveți totul bine combinat și rețineți că va dura puțin mai mult.
- Folosiți ingrediente la temperatura camerei. Acest lucru va ajuta totul să se combine mai ușor și cupcakes-urile tale vor avea o textură mai uniformă. Acest lucru este valabil pentru aluat și glazură.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Atât cupcakes-urile neînghețate, cât și cele congelate se vor păstra bine timp de 3 zile într-un recipient ermetic. Dacă ați înghețat cupcakes, păstrați-le la frigider. Cele necongelate se pot pastra la temperatura camerei.
Atât cupcakes-urile, cât și glazura sunt prietenoase cu congelatorul. Brichetele răcite trebuie împachetate individual înainte de a fi puse într-o pungă de congelator, iar glazura poate fi congelată într-un recipient ermetic. Ambele pot fi păstrate până la 3 luni.
Glazura trebuie dezghețată în frigider peste noapte, iar brioșele se pot dezgheța la temperatura camerei timp de câteva ore.
Aceste cupcakes cu vanilie sunt perfecte prin simplitatea lor, dar le poți adăuga cu ușurință propriul flacără cu decorațiunile! Puteți adăuga colorant alimentar la glazură, dacă doriți, și decorați cu stropi sau ciocolată rasă. Aceasta este o rețetă grozavă care poate fi ușor adaptată pentru orice ocazie!