Scoarță de iaurt înghețat

 Răcoriți-vă vara aceasta cu această scoarță sănătoasă de iaurt înghețat. Suplimentat cu afine, căpșuni și granola, este perfect pentru gustări, desert sau chiar micul dejun. Cu culorile sale roșu, alb și albastru, este perfect de bucurat și pe 4 iulie!

Farfurie cu coaja de iaurt congelat

INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI

  • Iaurt: Utilizați un iaurt plin de grăsimi pentru cea mai bună textură și aromă. Iaurtul cu vanilie este o bază excelentă de folosit, dar puteți folosi orice aromă doriți.
  • Fructe: Căpșunile și afinele proaspete adaugă o culoare grozavă și este o modalitate gustoasă de a introduce niște fructe în dieta familiei tale. Puteți face această scoarță cu alte fructe proaspete precum mango, zmeură sau kiwi.
  • Granola: Încearcă această rețetă de granola de casă , fă-ți singur sau folosește-ți pe cele cumpărate din magazin. De asemenea, puteți sări peste granola și adăugați altceva crocant, cum ar fi nuci, semințe sau chiar chipsuri de ciocolată!
Ingrediente pentru realizarea retetei

CUM SE FACE COAJA DE IAURT

  1. Întindeți iaurtul uniform pe o foaie de copt tapetată.
  2. Deasupra cu capsuni tocate.
  3. Acoperiți cu afine sau orice alte fructe.
  4. Terminați cu granola și congelați până se întărește.
Colaj cu 4 imagini pentru a arăta cum să stratificați iaurtul, apoi fructele, apoi granola într-un sfert de tavă de copt

SFATURI PENTRU A FACE SCOARȚĂ ÎNGHEȚATĂ

  1. Utilizați iaurt plin de grăsimi. Utilizarea iaurtului cu grăsime plină înseamnă că textura va deveni mai puțin probabil înghețată atunci când este înghețată. De asemenea, va avea un gust mai bun, care este mai cremos.
  2. Tăiați totul mărunt. Fructele mici, cum ar fi afinele, funcționează foarte bine aici, iar tăierea fructelor mai mari pentru a avea aproximativ dimensiunea afinelor ajută la tăierea coajei. Asigurați-vă că nici fructele nu sunt prea voluminoase, astfel încât coaja să arate plată.
  3. Tapetați foaia de copt. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea cu ușurință a scoarței din tavă, dacă nu o căptușiți, iaurtul se va îngheța și va fi foarte greu de îndepărtat. Folosiți hârtie de pergament sau ceară pentru a căptuși întreaga suprafață a tavii.
  4. Lăsați timp pentru ca coaja să se întărească. Va dura aproximativ 3 ore pentru ca scoarța să se întărească complet în congelator. Fă-l cu o seară înainte pentru a te bucura de a doua zi.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cât timp se păstrează?

După ce ți-ai tăiat coaja de iaurt înghețat, păstrează-l într-o pungă sau un recipient ermetic cu bucățile separate cu pergament. Se va păstra bine până la 3 luni. Îl poți savura chiar de la congelator pentru o gustare ușoară de vară.

Poti folosi fructe congelate?

Puteți folosi fructe proaspete sau congelate, dar dacă folosiți fructe mai mari, cum ar fi căpșunile, cel mai bine este să le folosiți proaspete, astfel încât să le puteți tăia mai ușor în bucăți mai mici.

Ce mai poți adăuga?

Puteți adăuga atât de multe toppinguri diferite la această scoarță de iaurt de fructe de pădure și granola. Nucile, chipsurile de ciocolată, fructele uscate și semințele sunt toate adaosuri grozave. Chiar și stropiți peste niște sirop de arțar, miere sau sos de ciocolată dacă doriți!

Scoarță de iaurt înghețat cu fructe și granola tăiate

Această coajă de iaurt înghețată, acoperită cu fructe de pădure și granola este un răsfăț grozav de vară sănătos pentru întreaga familie. Este nevoie de minute pentru a face și îi va face pe toți fericiți în lunile fierbinți!

INGREDIENTE
  

  • cani de iaurt de vanilie cu lapte integral
  • ½ cană căpșuni tăiate cubulețe
  • ¼ cană afine
  • ¼ cană granola

INSTRUCȚIUNI

  • Tapetați o foaie de copt cu ramă cu ceară sau hârtie de copt.
  • Se toarnă iaurtul în tava de copt și se întinde uniform pe foaia de copt pregătită, astfel încât să umple forma.
  • Acoperiți cu căpșuni, afine și granola.
  • Dați la congelator până când iaurtul este ferm, aproximativ 3 ore.
  • Tăiați în 12-15 bucăți și savurați rece.
  • Păstrați resturile în congelator.

NOTE

Depozitare: A se păstra la congelator până la 3 luni.

NUTRIȚIE

Calorii: 52 kcal , Carbohidrați: g , Proteine: g , Grăsimi: g , Grăsimi saturate: g , Grăsimi polinesaturate: g , Grăsimi mononesaturate: g , Colesterol: mg , Sodiu: 21 mg , Potasiu: 95 mg , fibre: g , zahăr: g , vitamina A:43 UI , vitamina C: mg , calciu: 55 mg , fier: mg