Plăcintă ușoară cu mere

 Dacă nu ești un brutar, dar vrei totuși să faci o plăcintă de casă de sărbători, această rețetă ușoară de plăcintă cu mere este una pe care ar trebui să o încerci! Puteți folosi propria crustă de plăcintă sau cumpărată din magazin și puteți pregăti rețeta cu efort și ingrediente minime . Este o rețetă grozavă pentru a consuma merele de toamnă și este întotdeauna preferata mulțimii la mesele de sărbători!

O felie de plăcintă ușoară cu mere servită a la mode cu înghețată deasupra

DE CE ACEASTĂ PLĂCINTĂ ESTE ATÂT DE UȘOR DE FĂCUT

Daca crezi ca nu ai timp sa faci o placinta cu mere, aceasta reteta te va razgandi! Folosind un aluat prefabricat de bună calitate, cumpărat din magazin, reduceți atât de mult timp de pregătire! Umplutura este foarte rapid și ușor de pus împreună cu o mână de ingrediente și nu este nevoie să gătiți merele în prealabil.

INGREDIENTE ȘI SUBSTITUȚII

  • Aluat de plăcintă: Puteți folosi un magazin cumpărat sau orice crustă de plăcintă de casă care vă place.
  • Mere: Folosiți orice mere doriți. Doar asigurați-vă că aveți un amestec de mere de copt care se vor descompune pentru a face ca sosul și merele tari să vă ofere o textură bună. Alegeți, de asemenea, un echilibru de mere dulci și acidulate. De evitat sunt merele Red Delicious, care devin foarte moale la cuptor.
  • Ou : Veți bate oul și veți peria deasupra plăcintei cu mere pentru a o face aurie și fulgioasă.
  • Sucul de lămâie: Sucul de lămâie este important în coacerea plăcintelor cu mere, deoarece ajută la prevenirea rumenirii merelor. Dar nu vă faceți griji, nu veți gusta din lămâie. Pur și simplu îi dă o aromă mai strălucitoare.
  • Făină: Acest lucru îngroașă umplutura de plăcintă cu mere acoperită peste mere.
  • Zahăr: Pentru a echilibra aciditatea merelor și a sucului de lămâie, zahărul îndulcește umplutura de plăcintă cu mere.
  • Scorțișoară și nucșoară: Acestea sunt condimentele esențiale atunci când coaceți orice plăcintă cu mere. Ele adaugă o notă caldă și o aromă delicioasă.
Ingrediente pentru realizarea rețetei așezate pe fundal alb

CUM SĂ FACI PLĂCINTĂ CU MERE UȘOARĂ

  1. Spălați și curățați merele. Apoi tăiați-le felii și amestecați-le cu suc de lămâie și zahăr. Lăsați merele să stea puțin, apoi scurgeți pentru a elimina excesul de lichid.
  2. Acum, amestecați merele cu făină, scorțișoară și nucșoară, iar merele sunt gata pentru crustă. Nu este nevoie să gătiți merele.
  3. Tapetați tava de plăcintă cu o bucată de aluat de plăcintă împingând-o pe tava de plăcintă.
  4. Puneți merele peste aluatul de plăcintă în vas, câte un strat. Vrei să le faci compacte cu cât mai puțin spațiu între mere. Acest lucru îi va ajuta să gătească uniform. Incearca sa faci o movila in mijlocul placintei, pastrand marginile cu mai putine mere.
  5. Se pune aluatul cealaltă plăcintă pe partea de sus a merelor, u SE un cuțit pentru a face patru fante în partea superioară a produselor de patiserie, și tăiați și creț marginile. Ungeți cu oul bătut, asigurându-vă că obțineți toate părțile.
  6. Coaceți în cuptor până când devine auriu deasupra și casa dvs. miroase cald și ceresc!
Procesați fotografii care arată cum să faceți plăcintă cu mere ușoară

SFATURI PENTRU PREPARAREA PLĂCINTEI CU MERE

  1. Tăiați merele felii, dar nu le tăiați mărunt. Dacă tai merele prea mic, riști ca acestea să se gătească prea repede și să devină ude, ceea ce va ajunge să elibereze prea mult lichid în plăcinta cu mere.
  2. Păstrați lichidul de la scurgerea merelor. Veți obține aproximativ ¼ de cană de lichid când scurgeți merele feliate cu o strecurătoare. Puteți folosi acest lucru pentru a peria partea de sus a plăcintei cu mere în loc să folosiți spălarea cu ouă, care va face plăcinta cu mere vegană.
  3. Păstrați aluatul de plăcintă la frigider până când sunteți gata să îl folosiți. Acest lucru este valabil pentru aluatul de plăcintă de casă și aluatul de plăcintă cumpărat din magazin. Dacă untul din aluat se înmoaie prea mult, va îndepărta crusta că este fulgioasă.
  4. Asigurați-vă că marginile plăcintei sunt sigilate corespunzător, astfel încât să nu scape sucuri. Aceasta este, de asemenea, șansa ta de a face un design frumos de crustă de plăcintă, așa că distrează-te cu el în timp ce etanșezi.
  5. Lăsați plăcinta să se răcească timp de o oră înainte de servire . Deși este obișnuit să lăsați deserturile să se răcească înainte de a le tăia, este deosebit de important pentru această plăcintă ușoară cu mere, deoarece merele au nevoie de șansa de a se așeza și de a se îngroșa. Acest lucru asigură că plăcinta își păstrează forma atunci când o tăiați și că nu curge.
Placinta finala se odihneste cand iese din cuptor

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Această plăcintă trebuie păstrată la frigider?

Plăcintele cu mere nu trebuie să fie refrigerate după coacere. De fapt, se vor păstra bine două zile la temperatura camerei, așa că este un desert grozav de făcut înainte. Dacă tăiați plăcinta cu mere, acoperiți-o lejer cu folie sau folie de plastic. Plăcinta cu mere feliată se va păstra încă 2-3 zile dacă este păstrată la frigider.

Care sunt cele mai bune mere pentru plăcintă?

Puteți folosi orice mere doriți. Doar asigurați-vă că aveți un amestec de mere de copt care se vor descompune pentru a face ca sosul și merele tari să vă ofere o textură bună. Alegeți, de asemenea, un echilibru de mere dulci și acidulate. Singurele mere pe care le-aș evita sunt merele Red Delicious, care devin foarte moale când sunt coapte.

Ar trebui să gătesc merele înainte de a face plăcintă?

Nu, nu trebuie să gătiți merele înainte de a asambla umplutura de plăcintă cu mere pentru plăcintă. Pregătirea lor înseamnă că se gătesc și își pierd lichid și volum. Și asta poate duce în cele din urmă la o plăcintă moale!

Tăiați o felie de plăcintă cu o spatulă de servire

Toată lumea adoră această rețetă ușoară, mai ales de Ziua Recunoștinței! Este o adevărată plăcere a mulțimii, dar făcută într-o fracțiune de timp! Umplutura este atât de delicioasă și plină de aromă – vei avea noroc dacă mai ai resturi!

INGREDIENTE
  

  • aluat de patiserie prefabricat (9 inchi)
  • linguri de făină universală
  • ¼ cană zahăr granulat
  • ¼ lingurita de nucsoara
  • ¼ linguriță de scorțișoară
  • mere fără sâmburi, feliate (soiuri dulci și tarte)
  • lingurita suc de lamaie
  • ou batut

INSTRUCȚIUNI

  • Preîncălziți cuptorul la 375°F cu o tavă de copt.
  • Într-un castron mare, amestecați zahărul, sucul de lămâie și merele, lăsați să stea 15 minute. Într-un al doilea castron combinați făina, nucșoara și scorțișoara.
  • Tapetați o farfurie de plăcintă de 9 inci cu unul dintre aluatul de plăcintă, lăsându-l să cadă ușor peste margini. Scurgeți merele feliate într-o strecurătoare, adăugați amestecul de făină și condimente, amestecați pentru a se combina, puneți amestecul de mere în crusta de jos uniform.
  • Puneți al doilea aluat de plăcintă peste amestecul de mere și apăsați ușor pentru a vă asigura că se așează bine deasupra merelor. Folosiți un cuțit pentru a tăia o gaură de dimensiunea unui sfert în centrul aluatului de plăcintă pentru a permite aburului să iasă. Tăiați și sertiți marginile. Ungeți blatul plăcintei cu oul bătut.
  • Pune placinta in cuptorul preincalzit pe tava pentru 35 de minute. Rotiți și reduceți căldura la 325 ° F și coaceți încă 25 de minute. Scoateți din cuptor și puneți pe un grătar de răcire timp de o oră înainte de a tăia felii.

NOTE

Depozitare:  Păstrați resturile într-un recipient ermetic. Vor rezista aproximativ 3-4 zile la frigider.
Înlocuitori: pentru cele mai bune rezultate, urmați rețeta așa cum este. Cu toate acestea, iată câțiva înlocuitori obișnuiți care ar funcționa bine în această rețetă.
  • Simțiți-vă liber să utilizați o crustă de plăcintă de casă în loc de una cumpărată din magazin.
  • Pentru a o face vegan (cu condiția ca crusta ta de plăcintă este vegană), pur și simplu folosește lichidul de suc de plăcintă scurs pentru a peria partea de sus a crustei de plăcintă sau poți chiar să folosești lapte de migdale.

NUTRIȚIE

Calorii: 451 kcal , Carbohidrați: 55 g , Proteine: g , Grăsimi: 24 g , Grăsimi saturate: g , Colesterol: 20 mg , Sodiu: 162 mg , Potasiu: 191 mg , Fibre: g , Zahăr: 21 g , Vitamina A: 103 UI , Vitamina C: mg , Calciu: 17mg , fier: mg