Biscuiți cu ciocolată și alune

Aceste prăjituri cu ciocolată și alune sunt în esență biscuiți Nutella, ceea ce le face să aibă o aromă cu adevărat specială, nostalgică și delicioasă! Mestecate și bogate, aceste prăjituri durează doar 5 minute pentru a fi pregătite cu doar 4 ingrediente! Sunt modalitatea perfectă de a-ți obține doza de ciocolată!

O farfurie de fursecuri cu ciocolata alune cu un pahar de lapte

INGREDIENTE

  • Tartinat cu alune de padure: ingredientul esential! Nutella este alegerea evidentă, dar orice altă marcă va funcționa bine.
  • Ou: Pentru a lega ingredientele uscate împreună.
  • Făină: Făina universală funcționează foarte bine în această rețetă, dar le puteți încerca și cu făină universală 1:1 fără gluten și ar trebui să funcționeze bine.
  • Alune zdrobite: Nucile adaugă o textură crocantă drăguță fursecurilor. De asemenea, puteți folosi migdale sau arahide, dacă preferați, sau le puteți lăsa afară.

CUM SĂ FACI PRĂJITURI CU CIOCOLATĂ ȘI ALUNE

  1. Pune ingredientele împreună într-un bol.
  2. Bateți-le până se omogenizează bine, fără urme de făină.
  3. Puneți aluatul de prăjituri cu ciocolată și alune pe o foaie de copt și puneți-le la cuptor.
  4. Coaceți până se întinde și fundul devine maro auriu.
Colaj cu 4 imagini pentru a arăta aluatul înainte și după amestecare, iar apoi prăjiturile înainte și după coacere

SFATURI PENTRU PREPARAREA COOKIE-URILOR

  1. Nu amestecați exagerat aluatul. Amestecați bine aluatul pentru prăjituri, astfel încât să nu rămână făină uscată în bol, dar nu amestecați prea mult, deoarece acest lucru poate duce la fursecuri tari.
  2. Lăsați loc pentru prăjituri. Când puneți fursecurile pe tava de copt, lăsați puțin spațiu între fiecare, deoarece își vor dubla volumul.
  3. Răciți bilele de aluat înainte de coacere. Acest lucru va ajuta grăsimea din Nutella să se solidifice și nu se vor răspândi atât de mult când sunt coapte.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cât durează prăjiturile cu ciocolată și alune?

Păstrați fursecurile într-un recipient ermetic și rămân mestecate și irezistibile – ei bine, adică dacă rezistă câteva zile! De asemenea, puteți face aluatul cu o zi înainte și îl păstrați acoperit la frigider. Asigurați-vă că fursecurile sunt complet răcite înainte de a le depozita.

De unde știi când prăjiturile de ciocolată sunt coapte?

Când coaceți fursecuri de culoare închisă, poate fi greu de spus când sunt gata. Odată fierte fursecurile își vor pierde din strălucire și dacă nu cad înăuntru dacă le împingi ușor, sunt gata. Fursecurile vor continua să se gătească odată ce sunt scoase din cuptor, așa că lăsați-le să se răcească complet.

De ce gătiți prăjiturile pe pergament?

Acest lucru ajută ca fundul fursecurilor să nu se rumenească la fel de repede. Dacă preferați un fund mai crocant, le puteți așeza direct pe o tavă de copt. De asemenea, căptușirea unei foi de copt cu hârtie de copt face să curățați ușor!

Biscuiți cu ciocolată și alune stivuite pe o farfurie

Această rețetă de fursecuri cu ciocolată și alune este una pe care neapărat trebuie să o faci împreună cu familia! Sunt atât de moi, atât de mestecate și atât de incredibil de delicioase! Și dacă sunteți un mare fan al Nutella, asigurați-vă că vedeți Tortul meu cu cane cu Nutella !

INGREDIENTE
  

  • cană de alune de ciocolată tartinată ca Nutella
  • ou
  • ¼ cană făină albă de grâu integral
  • ¼ cană alune tocate

INSTRUCȚIUNI

  • Preîncălziți cuptorul la 350°F și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.
  • Într-un castron mare, amestecați ciocolata tartinată cu alune de pădure cu oul până se omogenizează. Adaugati faina si amestecati bine pana se omogenizeaza.
  • Împărțiți aluatul în bile de dimensiunea 1 ½ lingură folosind o lingură cu arc. Se presara deasupra alunele tocate.
  • Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 8-12 minute sau până când marginile fursecurilor s-au întărit și blaturile sunt ușor crăpate. Se răcește pe tava de copt timp de 5 minute, apoi se transferă pe rafturi pentru a se răci complet.

NOTE

Depozitare: Păstrați fursecurile într-un recipient ermetic timp de până la o săptămână.
Instrucțiuni de  preparare înainte: Puteți face și aluatul cu o zi înainte și păstrați acoperit la frigider. Asigurați-vă că fursecurile sunt complet răcite înainte de a le depozita.
Sfat: Veți ști că fursecurile sunt gătite pentru că își vor pierde strălucirea. Amintiți-vă că fursecurile vor continua să se gătească odată ce sunt scoase din cuptor, așa că lăsați-le să se răcească complet.

NUTRIȚIE

Calorii: 219 kcal , Carbohidrați: 24 g , Proteine: g , Grăsimi: 12 g , Grăsimi saturate: 10 g , Grăsimi polinesaturate: g , Grăsimi mononesaturate: g , Grăsimi trans: g , Colesterol: 18 mg , Sodiu : 21 mg , potasiu: 169 mg , fibre: g , zahăr:18 g , vitamina A: 28 UI , vitamina C: mg , calciu: 45 mg , fier: mg