Brownies cu iaurt grecesc

Făcute de la zero, aceste brownies delicioase cu iaurt grecesc sunt o alternativă mai sănătoasă la rețetele tradiționale, dar totuși au un gust atât de delicios! Făcută fără ulei și cu adaos de proteine, aceasta este o rețetă de brownie despre care te

Teanc de 3 brownies cu iaurt grecesc

INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI

  • Unt: Foloseste unt nesarat pentru aceasta reteta. Daca folosesti sarat, atunci scade cantitatea de sare adaugata.
  • Ciocolată: Folosiți atât ciocolată de copt, cât și chipsuri de ciocolată în aceste brownies. Ciocolata de copt este topită și amestecată în aluat, apoi fulgii de ciocolată sunt pliate pentru un plus de deliciu și consistență fudgey.
  • Zahăr: Puteți folosi orice zahăr granulat sau zahăr din trestie care este mai puțin procesat decât granulat. Se poate folosi și zahăr brun deschis.
  • Iaurtul grecesc: ingredientul secret pentru aceste brownies umede și mestecate este iaurtul grecesc. Eu folosesc Stonyfield Organic Greek Grassfed Iaurt, care este un iaurt bogat, cu o aromă unică și cremoasă. Ca toate iaurturile Stonyfield, este făcut fără nimic artificial, așa că este preferința mea pentru coacere, gătit și gustare.
  • Ouă: pentru cele mai bune rezultate, utilizați ouă care sunt la temperatura camerei.
  • Extract de vanilie și sare: Pentru dulceață și aromă.
  • Făină: Aceste brownies cu iaurt grecesc sunt făcute cu făină universală. Nu l-am încercat, dar m-aș aștepta să iasă bine cu o făină fără gluten 1:1.
Ingrediente pentru realizarea retetei

CUM SE PREPARĂ BROWNIES CU IAURT GRECESC

  1. Topiți untul și ciocolata la cuptorul cu microunde sau la fierbere.
  2. Bateți ouăle și vanilia.
  3. Adăugați în bol făina, sarea și iaurtul grecesc.
  4. Amestecați pentru a se combina și adăugați fulgii de ciocolată.
  5. Turnați aluatul într-o tavă tapetată.
  6. Coaceți și lăsați să se răcească complet înainte de a le tăia în pătrate.
6 colaj de imagini pentru a arăta pașii pentru amestecarea aluatului, apoi aluatul transferat în tava de copt și apoi copt

SFATURI PENTRU PREPARAREA BROWNIE-URILOR

  1. Utilizați iaurt grecesc plin de grăsimi. Deoarece schimbăm o parte din unt cu iaurt grecesc, este important să folosim iaurt grecesc plin de grăsime pentru brownies bogate și umede, care nu se usucă.
  2. Nu amestecați prea mult aluatul de brownie. Când adăugați făina, amestecați și pliați-o până nu mai rămân dungi albe, dar apoi opriți amestecarea. Dacă amesteci prea mult, glutenul se poate dezvolta excesiv și brownies-urile tale vor fi foarte grele. Cel mai bine este să amestecați manual decât să folosiți un mixer electric.
  3. Nu gătiți prea mult brownies-urile. Folosiți o scobitoare pentru a testa starea de coacere. Daca introduci scobitoarea si iese cu aluat umed, este nevoie de mai mult timp. Cu toate acestea, dacă iese doar cu câteva firimituri umede, înseamnă că brownies-urile sunt gata.
  4. Tăiați brownies-urile folosind un cuțit de plastic sau un cuțit obișnuit acoperit cu spray de gătit. Acest lucru creează cele mai precise și curate tăieturi. Asigurați-vă că lăsați brownies-urile să se răcească complet mai întâi.
Teanc de 3 brownies făcute cu iaurt organic Stonyfield

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cât timp se păstrează?

Odată ce brownies-urile s-au răcit complet și le-ați tăiat în pătrate, transferați-le într-un recipient ermetic. Prefer să le păstrez la temperatura camerei unde se vor păstra bine 3-4 zile. De asemenea, le puteți păstra la frigider până la o săptămână.

Poți îngheța brownies-uri?

Da! Aceste brownies cu iaurt grecesc se îngheață foarte bine. Lăsați-le să se răcească complet și apoi puteți fie să înfășurați toată tigaia în folie și să o puneți într-o pungă de congelator, fie să le tăiați în pătrate și să înfășurați fiecare bucată individual. Se vor păstra bine până la 3 luni și pot fi dezghețate la temperatura camerei.

Cum poți împiedica lipirea brownie-urilor de vasul de copt?

Îmi place să pulverizez tava de copt și apoi să o tapetez cu hârtie de copt pentru a o îndepărta ușor. Lăsați hârtia de pergament să depășească marginile tăvii, astfel încât să fie ușor să ridicați brownies-urile drept afară. Nu folosiți unt pentru a unge vasul, deoarece acesta se poate arde în timpul gătirii și poate face ca brownies-urile să se lipească.

Aceste brownies cu iaurt grecesc sunt o răsfăț delicioasă! Făcut cu mai puțin unt și fără ulei, dar totuși perfect umed, acesta este un desert pe care îl vei iubi!

INGREDIENTE
  

  • ½ cană de unt nesărat
  • ¼ cană ciocolată de copt neîndulcită
  • ¼ cană chipsuri de ciocolată semidulce
  • cană de zahăr din trestie
  • oua la temperatura camerei
  • lingurite extract de vanilie
  • ⅔ cană făină universală
  • ⅛ linguriță sare
  • ½ cană iaurt grecesc Stonyfield

INSTRUCȚIUNI

  • Preîncălziți cuptorul la 350°F. Pulverizați o tavă de copt de 8 x 8 inci cu spray de gătit antiaderent și tapetați-o cu hârtie de copt.
  • Puneți untul și ciocolata într-un castron mare pentru microunde și puneți la microunde în rafale de 30 de secunde până se topesc. Se amestecă zahărul până se dizolvă, apoi se bat ouăle și vanilia.
  • Adăugați făina, sarea și iaurtul grecesc și amestecați până când nu mai sunt dungi de făină. Încorporați ciocolata.
  • Transferați aluatul în tava pregătită și întindeți uniform. Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru 25 până la 30 de minute, având grijă să nu le gătiți prea mult. Se lasa sa se raceasca complet inainte de a taia si servi.

NOTE

Depozitare: Aceste brownies cu iaurt grecesc trebuie păstrate într-un recipient ermetic. Se vor păstra bine până la 4 zile la temperatura camerei.
Congelare: Brownies-urile pot fi congelate până la 3 luni. Înfășurați bine pentru a proteja de arderea congelatorului.
Sfat: Lăsați brownies-urile să se răcească complet înainte de a le tăia în pătrate.
 

NUTRIȚIE

Calorii: 281 kcal , Carbohidrați: 34 g , Proteine: g , Grăsimi: 15 g , Grăsimi saturate: g , Grăsimi polinesaturate: g , Grăsimi mononesaturate: g , Grăsimi trans: g , Colesterol: 64 mg , Sodiu : 53 mg , potasiu: 103 mg , fibre: g , zahăr:25 g , vitamina A: 371 UI , calciu: 29 mg , fier: mg