Biscuiți Tahini Shortbread

Fursecurile unte și bogate sunt făcute cu tahini pentru o mușcătură delicioasă cu aromă de susan, cu floare mediteraneană. Dacă sunteți în căutarea unei noi rețete pe care să o adăugați la coacerea de Crăciun, atunci aceste fursecuri sunt perfecte!

Fursecuri tahini pe o farfurie

INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI

  • Unt: Eu folosesc  Danish Creamery  Premium Sea Salted Butter în această rețetă. Este făcut dintr-o cremă de înaltă calitate de la vaci crescute la pășune și un strop de sare de mare. Deoarece prăjiturile scurte se referă la unt, este atât de important să folosiți ceva care este foarte bogat pentru că acolo este toată aroma!
  • Tahini: Pentru a adăuga o aromă mediteraneană acestor prăjituri scurte, folosesc niște tahini în locul a ceea ce ar fi în mod normal mai mult unt. Tahini este făcut din semințe de susan măcinate, așa că acționează ca grăsime în această rețetă de fursecuri, adăugând în același timp un gust unic și de nucă.
  • Zahăr pudră: zahărul pudră este foarte fin și se amestecă ușor cu celelalte ingrediente pentru a forma un aluat foarte fin, delicios de dulce.
  • Extract de vanilie: Pentru aromă și dulceață. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un extract pur, dar și imitația va face treaba bine.
  • Făină: Aceste fursecuri sunt făcute cu făină universală. Nu l-am încercat, dar ne-am aștepta ca acestea să iasă bine folosind o făină 1:1 GF.
  • Semințe de susan: aluatul de prăjituri scurte este rulat în semințe de susan. Acest lucru îmbunătățește aroma tahinului și adaugă o textură grozavă, dar este opțional.
Ingrediente pentru prepararea rețetei cu unt de cremă daneză

CUM SE PREPARĂ PRĂJITURI CU TAHINI

  1. Adaugati untul, tahina si zaharul pudra intr-un castron.
  2. Folosiți un mixer electric pentru a crea împreună până la omogenizare.
  3. Amestecați făina, câte puțin, pentru a fi mai ușor.
  4. Folosiți-vă mâinile pentru a lucra împreună cu aluatul într-o bilă.
Colaj cu 4 imagini pentru a arăta cum se prepară aluatul de prăjituri

FORMAȚI DISCURI ȘI COACEȚI

  1. Împărțiți aluatul în jumătate și rulați într-un buștean.
  2. Rulați buștenii în semințele de susan pentru a le acoperi.
  3. Înfășurați buștenii în plastic și lăsați-l la frigider.
  4. Tăiați buștenii în discuri.
  5. Așezați discurile pe o tavă de copt tapetată.
  6. Coaceți până se întărește, dar veți observa că culoarea nu se va schimba prea mult.
6 colaj de imagini pentru a arăta cum să rulați aluatul într-un buștean și să îl tăiați în discuri

SFATURI PENTRU A FACE PRĂJITURI SCURTE

  1. Înmoaie untul înainte de a-l folosi. Untul moale se va combina mai ușor cu celelalte ingrediente pentru a crea o textură uniformă. Îmi place să-l scot din frigider cu aproximativ o oră înainte să vreau să fac rețeta. Dacă rămâneți fără timp, tăierea untului în felii subțiri înainte de amestecare vă va ajuta foarte mult.
  2. Utilizați un mixer cu suport sau un mixer electric cu atașament cu paletă pentru cele mai bune rezultate. Puteți amesteca manual, dar asigurați-vă că ingredientele sunt foarte bine combinate.
  3. Nu sări peste timpul de răcire. Fursecurile scurte conțin mult unt, iar acesta trebuie să fie bine răcit înainte de coacere. Dacă nu le dai la rece, untul se va topi prea repede și prăjiturile tale se vor întinde împreună.
  4. Răciți fursecurile complet. Răciți-le pe un grătar de răcire, astfel încât aerul să poată circula peste tot. Acest lucru va împiedica fundul să se ude.
Fursecuri tahini pe o farfurie cu unt de smântână danez și lapte în apropiere

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

De unde știi când sunt copți?

Fursecurile scurte nu se rumenesc prea mult, așa că poate fi dificil să le rezolvi când sunt gata. Ar trebui să fie de un maro auriu foarte deschis, foarte puțin mai închis decât aluatul crud și să fie tari. Va dura aproximativ 10 minute până se coace.

Ce este tahini?

Tahini este o pastă de susan care este utilizată pe scară largă în gătitul din Orientul Mijlociu. Are o aromă de pământ și nucă și ai nevoie doar de puțin deoarece este destul de bogat. Consultați aceste alte rețete de tahini:
Tahini Milkshake
Tahini Sos
Anghinare Tahini Dip
Tahini Ciocolată Chip Cookies

Cât timp se păstrează?

Fursecurile scurte au o perioadă de valabilitate bună și se vor păstra bine într-un recipient etanș la temperatura camerei până la o săptămână. De asemenea, le puteți congela până la o lună. Lăsați fursecurile să se răcească complet înainte de a le depozita.

Fursecuri tahini stivuite pe o farfurie rulata in seminte de susan

Adăugarea de puțin tahini la aceste prăjituri scurte le face să iasă în evidență din mulțime! Durata lor lungă de valabilitate le face, de asemenea, ideale pentru cadouri! Bogată și untoasă, aceasta este o rețetă delicioasă de prăjituri de Crăciun!

INGREDIENTE
  

  • ½ cană de unt sărat Danish Creamery înmuiat
  • ½ cană tahini
  • ½ cană de zahăr pudră
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • 1 ¾ cană de făină universală
  • ½ cană semințe de susan prăjite opțional

INSTRUCȚIUNI

  • Într-un castron mare al unui mixer cu stand sau folosind un mixer manual electric, cremă împreună untul înmuiat, tahini și zahărul pudră. Se adauga extractul de vanilie si se bate pana se dizolva.
  • Adăugați făina, câte puțin, și folosiți o lingură de lemn sau o spatulă de cauciuc pentru a amesteca până se omogenizează bine. Scoateți aluatul din bol și folosiți mâinile pentru a împacheta bine aluatul. Împărțiți aluatul în jumătate.
  • Modelați fiecare jumătate de porțiune de aluat pe o folie de plastic într-un buștean de aproximativ 1-2 inci lățime. Se rulează fiecare buștean în semințe de susan, dacă este folosit, până când este bine acoperit.
  • Înfășurați fiecare buștean în folie de plastic, răsucind la fiecare capăt și lăsați-l la frigider pentru cel puțin o oră sau peste noapte.
  • Preîncălziți cuptorul la 350°F și tapetați 2 foi de copt cu hârtie de copt.
  • Tăiați buștenii cu o grosime de ¼ de inch și puneți-le pe foile de copt pregătite, aranjandu-le astfel încât să fie la aproximativ 2 inci una dintre ele.
  • Coaceți timp de 8-10 minute sau până când fursecurile sunt tari, ușor expandate, iar fundul este ușor auriu.
  • Se răcește pe tava de copt timp de 10 minute, apoi se transferă pe grătare pentru a termina complet răcirea.

NOTE

Depozitare: Păstrați fursecurile într-un recipient ermetic la temperatura camerei timp de până la o săptămână.
Înghețați: înghețați fursecurile solide pe o foaie de copt înainte de a le transfera într-un recipient sau pungă. Se vor păstra bine timp de o lună și se pot dezgheța la temperatura camerei.
Sfat: Înmoaie untul înainte de a-l folosi scoțându-l din frigider cu o oră înainte de a dori să-l folosești.
Sfat: Nu sări peste timpul de răcire! Răciți aluatul de biscuiți timp de cel puțin o oră înainte de coacere.
 

NUTRIȚIE

Calorii: 83 kcal , Carbohidrați: g , Proteine: g , Grăsimi: g , Grăsimi saturate: g , Grăsimi polinesaturate: g , Grăsimi mononesaturate: g , Grăsimi trans: g , Colesterol: mg , Sodiu : 24 mg , potasiu: 32 mg , fibre: g , zahăr:g , vitamina A: 81 UI , vitamina C: mg , calciu: 27 mg , fier: mg