Copycat Starbucks Pâine cu dovleac

 Dacă vrei să reproduci acasă gustul popularei pâini cu dovleac Starbucks, această rețetă imitatoare este pentru tine! Puteți face această pâine cu ușurință într-un singur bol și rezultatul este o textură super umedă cu acel gust irezistibil de dovleac!

Pâine cu dovleac Starbucks acoperită cu semințe de dovleac și o parte din pâine feliată

INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI

  • Făină: Pentru cele mai bune rezultate, utilizați făină universală. Nu am făcut această rețetă cu făină 1:1 fără gluten, dar suntem destul de siguri că va ieși bine.
  • Condiment pentru plăcintă de dovleac: Un mic condiment pentru plăcintă de dovleac adaugă o dulceață caldă pâinii. Dacă nu aveți condimente pentru plăcintă cu dovleac, folosiți ¼ de linguriță de ghimbir, scorțișoară, nucșoară și cuișoare.
  • Bicarbonat de sodiu și sare: pentru ca pâinea să crească când este coaptă în cuptor și să nu fie densă.
  • Unt: Folosiți unt nesărat pentru cele mai bune rezultate. Lăsați-l să se înmoaie înainte de utilizare, astfel încât să se amestece bine cu celelalte ingrediente și să aveți o textură uniformă.
  • Zahăr: În această rețetă folosim zahăr din trestie și zahăr brun deschis pentru o dulceață complexă.
  • Ouă: Pentru a lega ingredientele împreună.
  • Dovleac: Folosiți dovleac pur conservat pentru a face această rețetă. Nu folosiți umplutură de plăcintă cu dovleac care are adăugat zaharuri și condimente.
  • Extract de vanilie: Pentru aromă și dulceață. Este de preferat un extract pur de vanilie, dar imitația va funcționa bine în această rețetă.
  • Semințe de dovleac: Semințele de dovleac se presară deasupra pâinii înainte de a fi coapte. Sunt opționale, dar adaugă o textură grozavă și arată atât de frumos – ca pâinea Starbucks!
Ingrediente pentru realizarea retetei

CUM SE FACE PÂINE CU DOVLEAC

  1. Începeți prin a crea împreună zahărul și untul în vasul unui mixer cu stand sau cu un mixer portabil.
  2. Adăugați ouăle, pe rând, până se încorporează.
  3. Amestecați dovleacul din conserva și extractul de vanilie până când arată bine combinat.
  4. Adăugați ingredientele uscate și amestecați până când nu mai vedeți dungi de făină. Puteți adăuga ingredientele uscate pe rând sau le puteți amesteca într-un bol mai întâi și apoi adăugați toate împreună.
Colaj cu 4 imagini pentru a arăta aluatul de la untul inițial și zahărul până la amestecul final
  • Transferați aluatul într-o tavă de pâine unsă ușor și întindeți uniform cu o spatulă
  • De asemenea, puteți presăra niște pepitale/semințe de dovleac întregi sau zdrobite deasupra pentru a imita aspectul pâinii cu dovleac Starbucks.

SFATURI PENTRU COACEREA PÂINII CU DOVLEAC

  1. Folosește un mixer pentru a face această rețetă. Acesta este cel mai rapid și mai ușor mod de a face aluatul de pâine cu dovleac. O puteți face manual, dar va dura puțin mai mult pentru a vă asigura că ingredientele umede sunt complet amestecate și ușor de combinat.
  2. Nu amestecați exagerat aluatul. Când adăugați ingredientele uscate, amestecați până se omogenizează. Dacă suprasolicitați făina, glutenul se va dezvolta excesiv, iar pâinea finită va avea o textură grea și densă.
  3. Folosiți ulei sau spray de gătit pentru a unge tava de pâine. Dacă folosiți unt, acesta se poate arde și face ca pâinea să se lipească. Il poti tapeta si cu hartie de copt, astfel incat sa fie usor de scos din tava.
  4. Lăsați pâinea cu dovleac să se răcească complet înainte de a o scoate din tigaie. Așezați tigaia pe un grătar de răcire, astfel încât aerul să circule în jur pentru a o răci complet.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cât timp se păstrează?

Odată ce pâinea s-a răcit complet, scoateți tava de pâine și puneți-o într-un recipient ermetic sau înfășurați bine în folie de plastic. Se va păstra bine aproximativ 4 zile fie la frigider, fie la temperatura camerei.

Îl poți îngheța?

Da! Această pâine se va îngheța foarte bine și se va păstra până la 3 luni. Înfășurați-l bine într-o folie de plastic sau folie și puneți-l într-o pungă sau recipient pentru congelator pentru a-l proteja de arsurile de congelare. Dezghețați-l la frigider și lăsați-l să ajungă la temperatura camerei pentru a fi servit.

Ce mai poți adăuga la pâinea cu dovleac?

Această rețetă Starbucks imitatoare este delicioasă așa cum este, dar puteți adăuga cu ușurință niște chipsuri de ciocolată sau fructe uscate precum merisoarele pentru un plus de dulceață.

Pâine cu dovleac Starbucks Copycat

Sari peste cozile la Starbucks și coaceți această pâine de dovleac pentru a o savura pe tot parcursul săptămânii. Deci perfectă ca o gustare de după-amiază cu o ceașcă de ceai sau cafea.

INGREDIENTE
  

  • 1 ½ cană de făină universală
  • lingură condiment pentru plăcintă cu dovleac
  • lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita sare
  • ½ cană de unt nesărat la temperatura camerei
  • cană de zahăr din trestie
  • ¼ cană zahăr brun deschis
  • oua
  • cană dovleac conservat
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • ¼ cană semințe de dovleac opțional

INSTRUCȚIUNI

  • Preîncălziți cuptorul la 350 ° F și pulverizați o tavă de pâine cu spray de gătit antiaderent.
  • Într-un castron mediu, amestecați făina, condimentul pentru plăcintă de dovleac, bicarbonatul de sodiu și sarea. Pus deoparte.
  • Într-un mixer cu suport cu accesoriu de tel sau într-un castron mare cu un mixer manual, amestecați untul, zahărul din trestie și zahărul brun deschis până devine ușor și pufos, timp de 2 minute. Se adauga ouale, pe rand, pana se incorporeaza. Adăugați conserva de dovleac și extract de vanilie și amestecați pentru a se combina.
  • Adăugați ingredientele uscate și amestecați până când nu mai rămân dungi. Se toarnă în tava pregătită și se stropește cu semințele de dovleac dacă folosești.
  • Coacem in cuptorul preincalzit pana cand o scobitoare introdusa in centrul painii iese curata, aproximativ 50-55 minute. Scoateți din cuptor și lăsați pâinea să se răcească complet în tava așezată pe un grătar înainte de a o feli.

NOTE

Depozitare: A se  pastra intr-un recipient ermetic la temperatura camerei sau la frigider pana la 4 zile. Puteți congela pâinea până la 3 luni. Doar decongelați peste noapte la frigider și aduceți la temperatura camerei înainte de servire.
Date nutriționale:  Vă rugăm să rețineți că eticheta nutrițională furnizată este o estimare bazată pe un calculator de nutriție online. Acesta va varia în funcție de ingredientele specifice pe care le utilizați. 

NUTRIȚIE

Calorii: 237 kcal , Carbohidrați: 35 g , Proteine: g , Grăsimi: g , Grăsimi saturate: g , Grăsimi polinesaturate: g , Grăsimi mononesaturate: g , Grăsimi trans: g , Colesterol: 75 mg , Sodiu : 213 mg , potasiu: 91 mg , fibre: g , zahăr:22 g , vitamina A: 3494 UI , vitamina C: mg , calciu: 26 mg , fier: mg