Această rețetă ușoară de Apple Crisp este un desert delicios cu fructe – este răspunsul tău pentru ce să faci cu toate acele mere proaspăt culese din livadă! Această rețetă se prepară rapid și folosește ingrediente și instrucțiuni simple, așa că este o rețetă perfectă pentru brutar începător. Este unul dintre acele deserturi clasice de toamnă pe care le facem mereu!
CUM SĂ FACI MERE CROCANTE
PREGĂTIȚI TOPPINGUL CROCANT
- Începeți ovăzul, făina, zahărul și scorțișoara într-un castron mare.
- Amesteca-le pana se omogenizeaza bine.
- Tăiați untul rece în cuburi mici și frecați-le în amestecul de streusel cu crumble de ovăz.
STRAT DE MERE ȘI CROCANTE
- Curățați merele dacă preferați și tăiați-le în bucăți mari.
- Se amestecă merele cu suc de lămâie, zahăr și scorțișoară.
- Adăugați amestecul de streusel deasupra merelor pregătite.
- Coaceți la cuptor până când merele încep să clocotească și toppingul crocant este maro auriu.
Când iese din cuptor, vei simți o dulceață caldă de scorțișoară, care este atât de confortabilă, reconfortantă și care îți strigă numele! Scoateți o porție mare de crocant cu mere și serviți-l la mode.
SFATURI PENTRU A FACE UȘOR MERE CROCANTE
- Alegeți un amestec de mere: pentru cea mai bună aromă, puteți combina mere dulci și acide. Dacă toate sunt dulci, crocantul ușor de mere se va preta unui crocant de mere prea dulce. Și dacă folosești doar mere de tartă, poate fi necesar să adaugi zahăr pentru a tăia tarta. Combinația de mere diferite va oferi echilibrul perfect de aromă. Unele soiuri bune includ Honeycrisp, Fiji, Gala mere, Green Apples sau Golden Delicious.
- Curățați merele pentru o consistență mai fină. Nu trebuie să curățați merele dacă vă place textura pe care o oferă pielea. Dar, în mod normal, pielea nu se descompune la fel de ușor, ceea ce poate crea o textură mai dură.
- Păstrați bucățile de mere mici: tăiați merele mărunt, deoarece le ajută să se gătească mai repede și se asigură că sunt super moi până când crumble-ul este rumenit.
- Lăsați timp să se răcească: mai ușor de spus decât de făcut! Dar acest lucru este foarte important pentru că va da șansa sosului făcut din umplutura suculentă de mere să se îngroașe, iar aromele să se aseze.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Care este diferența dintre un crocant și un crumble?Chipsurile și crumbles-urile sunt similare - ambele sunt deserturi de fructe coapte cu topping. Topping-ul unui crumble este mai dens și mai cakey, în timp ce un crocant este mai subțire și, ei bine, mai crocant! Garnitura unui crocant conține și ovăz.
Resturile pot fi refrigerate?Acest crocant cu mere se păstrează bine la frigider timp de 3 până la 4 zile într-un recipient ermetic. Este, de asemenea, congelabil, pur și simplu lăsați-l să se răcească, apoi acoperiți-l cu folie și introduceți-l în congelator unde se va păstra aproximativ 3 luni.
Ar trebui să curăț merele de coajă pentru a deveni crocante?Asta depinde de tine! Puteți lăsa pielea pe piele sau puteți curăța pielea dacă dvs. și familia dvs. preferați așa. Consistența merelor decojite este mai moale, iar rezultatul este mai consistent și mai neted.
Chipsurile și crumbles-urile sunt similare - ambele sunt deserturi de fructe coapte cu topping. Topping-ul unui crumble este mai dens și mai cakey, în timp ce un crocant este mai subțire și, ei bine, mai crocant! Garnitura unui crocant conține și ovăz.
Acest crocant cu mere se păstrează bine la frigider timp de 3 până la 4 zile într-un recipient ermetic. Este, de asemenea, congelabil, pur și simplu lăsați-l să se răcească, apoi acoperiți-l cu folie și introduceți-l în congelator unde se va păstra aproximativ 3 luni.
Asta depinde de tine! Puteți lăsa pielea pe piele sau puteți curăța pielea dacă dvs. și familia dvs. preferați așa. Consistența merelor decojite este mai moale, iar rezultatul este mai consistent și mai neted.
INGREDIENTE
Umplutura cu mere
- 6 mere decojite si tocate
- 2 linguri de zahar granulat
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita scortisoara
Topping crocant
- ¾ cană de ovăz de modă veche
- ¾ cană făină universală
- ½ cană de zahăr brun deschis la pachet
- ½ cană nuci pecan tocate mărunt
- ½ linguriță de scorțișoară
- ¼ lingurita sare
- ½ cană de unt nesarat tăiat cubulețe la rece
- Pentru Servire
- Inghetata de vanilie
INSTRUCȚIUNI
- Preîncălziți cuptorul la 375°F. Ungeți o tavă pătrată de copt de 8 inchi sau o tavă de copt de 7 inchi x 11 inci.
- Pune merele în tava unsă cu unt; se adauga deasupra zaharul, sucul de lamaie si scortisoara, se amesteca si se lasa deoparte.
- Într-un castron mic, combinați ovăzul, făina, zahărul brun, nucile pecan, scorțișoara și sarea. Tăiați unt cu o furculiță sau cu mâinile până când amestecul seamănă cu firimituri grosiere. Presărați amestecul de topping crocant peste amestecul de mere.
- Coaceți până când toppingul crocant este maro auriu și umplutura este spumoasă, aproximativ 35-40 de minute. Se lasa sa se raceasca cateva minute. Se serveste cald cu o lingura de inghetata, daca se doreste.
NOTE
- Pentru făină, puteți folosi făină de migdale, făină fără gluten sau chiar făină universală. Îmi place să folosesc făina de ovăz pentru a o păstra fără gluten și ușoară.
- Pentru unt , puteți folosi un baton de unt vegan sau ulei de cocos
- Pentru nuci pecan , le puteți lăsa complet afară așa cum am făcut eu în imagini sau folosiți nuci sau migdale