Dip de ciocolată cu unt de arahide

 Nu poți greși cu dip cu unt de arahide și ciocolată. Este mâncarea perfectă pentru petrecere, excelentă pentru o gustare după școală, ușor de luat din mers și un aperitiv grozav pentru orice moment al zilei. Și această baie este făcută cu gândul la iubitorii de dulciuri, fără a neglija nucile sănătoase – perfectă pentru fructe, napolitane și biscuiți!

Această sală de ciocolată cu unt de arahide pe un platou cu fructe și biscuiți

Această sală de ciocolată cu unt de arahide este tot ceea ce sună și mai mult. Pudră bogată de cacao bătută în untul de arahide natural preferat, stropită cu miere și combinată cu niște iaurt grecesc (voi alegeți aroma!) pentru o textura cremoasă plăcută

INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI

  • Iaurt grecesc: Folosiți iaurt grecesc   plin de grăsime pentru cea mai bună aromă și textură. Iaurtul grecesc este de preferat față de simplu, deoarece conține mai multe proteine ​​și mai puțin zahăr.
  • Unt de arahide: Folosiți unt de arahide cremos, mai degrabă decât crocant, deoarece este mai ușor de înmuiat și de strâns.
  • Pudră de cacao : pentru o aromă bogată de ciocolată. Utilizați pudră de cacao neîndulcită.
  • Miere : folosită pentru a îndulci în mod natural dip. Folosiți miere crudă mai degrabă decât artificială și puteți folosi și sirop de arțar.
  • Scorțișoară : Pentru a îndulci și a aroma natural dip-ul. Utilizați scorțișoară măcinată care se va amesteca ușor cu celelalte ingrediente.
Ingrediente pentru realizarea retetei

CUM SE FACE DIP DE CIOCOLATĂ

  1. Adăugați toate ingredientele într-un castron mare.
  2. Se amestecă până se omogenizează și se omogenizează, fără dungi.
Colaj cu 2 imagini pentru a arăta ingredientele înainte și după amestecare

SFATURI PENTRU A FACE SCUFUNDAREA

  1. Utilizați unt de arahide la temperatura camerei. Dacă păstrați untul de arahide la frigider, lăsați-l să ajungă la temperatura camerei, deoarece va fi mai ușor de combinat cu celelalte ingrediente.
  2. Nu folosi unt de arahide natural. Uleiurile din untul de arahide natural se separă, așa că cel mai bine este să nu-l folosiți pentru această baie.
  3. Utilizați iaurt grecesc aromat. Gândiți-vă la aromele de iaurt grecesc care vă plac și care ar merge bine cu ciocolata. Arome precum vanilie, miere, cireșe sau banane ar funcționa foarte bine în această baie.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cât timp se păstrează?

Odată ce ți-ai făcut ciocolata cu unt de arahide, acoperiți-l și se va păstra bine la frigider până la 5 zile. Dacă îl serviți cu fructe proaspete, cel mai bine este să nu tăiați fructele până când nu sunteți gata să le mâncați.

Îl poți face vegan?

Da, această rețetă poate fi făcută cu ușurință pe bază de plante folosind un iaurt grecesc vegan și schimbând mierea cu sirop de arțar.

Cu ce ​​il serviti?

Această baie funcționează în mod special cu fructe proaspete precum căpșuni, banane, zmeură și mere feliate. Este grozav și cu fursecuri și biscuiți!

Dip de ciocolată cu unt de arahide cu căpșuni, banane, zmeură și napolitane de vanilie pentru înmuiere

Această sală de ciocolată cu unt de arahide este o gustare excelentă după școală pentru copiii de toate vârstele, iar iaurtul grecesc vă va lăsa să vă simțiți plini și mulțumiți. Ai nevoie doar de cinci ingrediente și este perfect cu orice scule sau pur și simplu savurează-l cu lingura.

INGREDIENTE
  

  • cană iaurt grecesc plin de grăsime
  • ¼ cană unt de arahide cremos
  • ¼ cană pudră de cacao
  • linguri miere
  • ¼ lingurita de scortisoara optional
  • Căpșuni, zmeură și biscuiți pentru scufundare

INSTRUCȚIUNI

  • Într-un castron mic, amestecați iaurtul grecesc, untul de arahide, mierea și scorțișoara până când nu rămân cocoloașe.
  • Transferați într-un bol de servire mai mic și serviți cu căpșuni, zmeură și biscuiți sau dippers la alegere.

VIDEO

NOTE

Depozitare: Această baie se va păstra într-un recipient ermetic timp de 5 zile la frigider.

NUTRIȚIE

Porție: g , Calorii: 115 kcal , Carbohidrați: 17 g , Proteine: g , Grăsimi: g , Grăsimi saturate: g , Colesterol: mg , Sodiu: 46 mg , Potasiu: 128 mg , Fibre: g , Zahăr: 14 g , Calciu: 34 mg , Fier: 0,6 mg