Rețeta acestor mere la cuptor cu scorțișoară este atât de proaspătă, fabuloasă și perfectă pentru toamnă! Acestea sunt ca niște cobblers individuali de mere care sunt perfecte pentru copii. Merele devin fragede și suculente când sunt gătite, iar nucile pecan prăjite de deasupra le dau o crostanță plăcută.
INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI
- Mere: Acesta este un mod delicios de a determina familia să mănânce mai multe fructe! Când sunt coapte, dulceața și aroma naturală a merelor strălucește cu adevărat. Tăiați-le în jumătate, îndepărtați semințele și umpleți.
- Unt: Folosesc unt nesărat în stil european Danish Creamery în această rețetă. Este făcută dintr-o cremă de înaltă calitate în loturi mici și are 85% grăsime de unt. Acest lucru adaugă o bogăție suplimentară în comparație cu ceea ce oferă untul tradițional și ajută umplutura să se lipească în timpul coacerii.
- Sirop de arțar: Folosit pentru a îndulci în mod natural toppingul de nuci pecan. Arțarul are o dulceață bogată și lemnoasă, care este delicioasă de folosit toamna. Și mierea ar funcționa bine.
- Ovăz: Folosiți ovăz rulat sau de modă veche pentru această rețetă. Își păstrează textura mestecoasă atunci când sunt copți. Ovăzul tăiat din oțel va fi prea dur și, într-un strop, puteți folosi ovăz rapid.
- Nuci pecan: Nucile pecan tocate adauga o textura crocanta si aroma de nuca. De asemenea, nucile ar merge grozav.
- Scorțișoară: scorțișoara și merele merg atât de bine împreună! Simțiți-vă liber să adăugați și un praf de nucșoară sau ghimbir, dacă doriți.
- Pentru a servi: Acest desert cu mere copt prinde viață atunci când este stropit cu puțin sos de caramel și terminat cu o linguriță de înghețată de vanilie.
CUM SĂ FACI MERE COAPTE CU SCORȚIȘOARĂ
- Adaugă într-un castron untul topit Danish Creamery , siropul de arțar, ovăzul, nucile pecan tocate și scorțișoara.
- Se amestecă bine până se combină.
- Tăiați merele în jumătate și îndepărtați miezul și semințele.
- Puneti umplutura de ovaz si nuci pecan in mijlocul merelor.
- Puneți într-o tavă de copt cu puțină apă pentru a crea aburi în cuptor.
- Coaceți până când nucile pecan sunt prăjite și merele sunt moi.
- Cand ies din cuptor, le puteti taia din nou in jumatate daca doriti sau in sferturi si le puteti servi cu inghetata de vanilie si sos de caramel.
SFATURI PENTRU A FACE MERE COAPTE
- Folosește o mașină de pepene galben pentru a îndepărta cu ușurință miezul merelor. Un cuțit ascuțit va funcționa, de asemenea, bine, dar aveți grijă să nu tăiați până la capăt.
- Nu sari peste apa din vasul de copt. Apa va ajuta să împiedice cojile de măr să nu se carbonizeze și să se lipească de vas și, de asemenea, să le înmoaie din cauza aburului creat în cuptor.
- Pune untul la microunde la intervale de 30 de secunde. Untul are tendința de a se încălzi neuniform și uneori interiorul untului se încălzește înainte de exterior. Pentru a evita orice erupție la microunde, folosiți un bol mic, încălziți la intervale de timp și amestecați untul cu o lingură între intervale.
- Aveți grijă să nu le gătiți prea mult . Merele coapte cu scorțișoară vor dura aproximativ 40 de minute pentru a se găti. Dacă le gătiți prea mult, pot deveni prea moi. Ar trebui să fie crocante fragede, dar nu moale.
- Amestecați umpluturile. Această umplutură de ovăz și nuci pecan este delicioasă, dar puteți adăuga cu ușurință câteva fructe uscate, cum ar fi merișoare, sau chiar fulgi de ciocolată.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Majoritatea merelor vor funcționa bine în această rețetă, Gala și Fuji funcționează foarte bine, deoarece își păstrează forma, dar devin drăguțe și moi în interior. Honeycrisp, Granny Smith și Jonagold sunt, de asemenea, alegeri grozave.
Când sunt dezghețate, merele vor elibera multă umiditate și devin foarte moale. Cel mai bine este să nu înghețe merele. Cu toate acestea, puteți îngheța toppingul crocant de ovăz unt, dacă faceți mult.
Aceste mere coapte sunt cel mai bine savurate imediat ce sunt făcute, deoarece atunci când sunt lăsate să se răcească se pot rumeni și devin moale. Puteți face umplutura cu câteva zile înainte și o puteți păstra acoperită la frigider până când este gata de utilizare.
Aceste mere coapte cu scorțișoară sunt făcute cu doar 6 ingrediente și sunt o modalitate atât de distractivă de a folosi mere proaspete în timpul toamnei. Toppingul untos cu nuci pecan adaugă o căldură și o culoare crocantă merelor coapte, ceea ce le face să se simtă ca porții individuale de mere crocante .
INGREDIENTE
- 4 mere medii
- 2 linguri Danish Creamery unt nesarat topit
- 2 linguri sirop de artar
- ½ cană de ovăz de modă veche
- ½ cană nuci pecan tocate
- ½ linguriță de scorțișoară
- Sos de caramel pentru servire
- Inghetata de vanilie pentru servire
INSTRUCȚIUNI
- Preîncălziți cuptorul la 375°F. Umpleți o tavă de copt de 8×8” sau 8×11” cu aproximativ 1-2 inci de apă.
- Îndepărtați tulpina și miezul merelor cu un bile de pepene sau cu un cuțit și o lingură, asigurându-vă că lăsați fundul intact.
- Pune într-un castron mic untul topit, siropul de arțar, ovăzul, nucile pecan tocate și scorțișoara. Se amestecă pentru a combina.
- Umpleți fiecare jumătate de măr cu aproximativ ¼ de cană de umplutură și transferați-l în vasul de copt pregătit. Coacem in cuptorul preincalzit pana cand merele sunt moi si nucile pecan sunt prajite, 35-40 de minute. Lasam sa se raceasca aproximativ 5 minute inainte de servire.
- Stropiți cu sos de caramel deasupra dreapta înainte de servire, dacă doriți.