Fără înghețată

 Faceți acasă această înghețată rece, delicioasă, fără amestecare, cu patru – da doar patru – ingrediente și fără aparat de înghețată special! Instructiunile sunt pentru boabele de vanilie, dar o poti aromati cum vrei. Adăugați nuci, fructe, dulceață, caramel, prăjituri zdrobite sau bucăți de bomboane sparte.

Scooper pentru înghețată care scoate înghețată de casă dintr-o tavă de pâine

Bine, nimeni nu pretinde că înghețata este hrană sănătoasă. Aceasta este grăsime plină și conține o mulțime de zahăr, dar cea făcută în casă nu conține ingrediente nedorite și nepronunțate.

INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI

  • Lapte condensat îndulcit : Cu siguranță găsiți mărcile făcute cu zahăr, nu cu sirop de porumb. Funcționează și laptele de cocos condensat îndulcit
  • Smântână groasă : Pentru puțin mai puțină grăsime, puteți să jumătate și jumătate ca înlocuitor în prepararea înghețatei.
  • Extract de vanilie: Acesta este inclus pentru a adăuga aromă și puteți folosi în schimb boabe de vanilie sau pastă de vanilie. De asemenea, puteți încerca un alt extract aromat, cum ar fi migdale sau mentă.
  • Sarea de mare: Ajută la rotunjirea dulceață.
Ingrediente pentru realizarea retetei

CUM SĂ FACI ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ

  1. Într-un castron mare, răcit, amestecați laptele condensat îndulcit, extractul de vanilie și sarea.
  2. Într-un al doilea castron mare, răcit, bateți smântâna grea până se formează vârfuri tari.
  3. Îndoiți jumătate din frișca răcită în amestecul de lapte
  4. Turnați amestecul combinat în frișca rămasă și amestecați ușor pentru a se combina în continuare. În acest moment, amestecați orice suplimente, cum ar fi fulgi de ciocolată, caramel, unt de arahide sau fructe liofilizate.
Colaj cu 4 imagini pentru a arăta cum să faci înghețată de casă
  • Se toarnă într-o tavă de pâine răcită de 9″ x 5″ tapetată cu hârtie de pergament sau hârtie ceară.
  • Dati la congelator cel putin 4 ore inainte de servire.
Colaj cu 2 imagini pentru a arăta înghețata de casă înainte și după congelare

VARIANTE DE ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ

  • Ciocolata Adauga pudra de cacao neindulcita cu vanilia. Începeți cu 3 linguri și mai folosiți după gust. Adăugați fulgi de ciocolată, un baton de ciocolată ras sau tocat sau alte bomboane pentru și mai multă bunătate de ciocolată.
  • Mocha : Adăugați o linguriță de pudră de espresso instant, cafea instant sau o lingură sau cam așa ceva de cafea tare, preparată la amestecul de lapte îndulcit și cacao din amestecul de ciocolată de mai sus.
  • Nucă de cocos: Folosește lapte de cocos condensat îndulcit (ca mai sus) și folosește nucă de cocos uscată ca amestec.
  • Învârtiți aromă și deliciu: după ce amestecul de vanilie este în tigaia dorită, adăugați deasupra și învârtiți cu un cuțit lucruri precum dulceața de fructe preferată, dulce de leche, caramel, sos de fudge. primesti poza.
  • Adauga la . orice: chipsuri de ciocolată, mentă zdrobită, nuci – prăjite sau nu; bomboane de ciocolată rupte, cum ar fi buttercups de arahide, fructe liofilizate, banane zdrobite.

SFATURI PENTRU A FACE ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ

  1. Folosiți boabe de vanilie în loc de extract de vanilie pentru o aromă mai proeminentă de vanilie. Înlocuiți două lingurițe de extract de vanilie cu o boabe de vanilie. Asigurați-vă că îl răzuiți și îndepărtați/rezervați semințele.
  2. Reduceți timpul de congelare folosind recipiente mai mici. Puteți împărți amestecul într-o formă de brioșe (folosește căptușeală) sau între forme mai mici, de dimensiuni individuale.
  3. Lăsați produsul finit să se înmoaie câteva minute : acesta îngheață destul de greu. Lăsați să se înmoaie la temperatura camerei timp de cinci sau mai multe minute înainte de servire
  4. Joacă-te cu nivelurile de dulceață : Unii consideră că aceasta este o înghețată foarte dulce. Te poți juca cu reducerea cantității de lapte condensat îndulcit până la jumătate sau adăugarea mai multor albușuri.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cum păstrați înghețata de casă?

Depozitați în sau în afara planului de pâine, dar înfășurați strâns în două sau mai multe straturi de folie de plastic sau folie pentru a preveni arderea congelatorului. Tăiați căptușeala de hârtie de pergament, astfel încât o parte să poată fi folosită pentru a acoperi strâns suprafața înghețată. Sau puneți hârtie deasupra amestecului congelat, apoi înfășurați bine.

Cât timp nu durează nicio înghețată?

Acoperită etanș, nicio înghețată nu ar trebui să țină șase luni în frigider, cu condiția să ai voință.

Chiar are gust de înghețată?

Da! Are gust de înghețată ta preferată? Poate nu, dar este complet delicios.

3 linguri de inghetata de vanilie de casa intr-un castron mic alb

Mănâncă-l singur sau nu folosește înghețată de vanilie pentru a îmbrăca desertul tău preferat. Acesta este un proiect grozav pentru tinerii bucătari.

INGREDIENTE
  

  • cutie de 14 uncii lapte condensat îndulcit
  • lingurite extract de vanilie
  • Ciupiți sare de mare
  • căni de smântână groasă

INSTRUCȚIUNI

  • Tapetați o tavă de 9×5 cu hârtie de pergament sau hârtie ceară. Răciți la congelator.
  • Într-un castron mare, răcit, amestecați laptele condensat îndulcit, extractul de vanilie și sarea.
  • Într-un alt castron mare, răcit, bateți smântâna grea până se formează vârfuri tari. Îndoiți jumătate din frișca răcită în amestecul de lapte.
  • Se toarnă amestecul ușor în frișca rămasă și se amestecă.
  • Adăugați orice supliment dorit, cum ar fi fulgi de ciocolată, caramel, unt de arahide sau fructe liofilizate.
  • Se toarnă în tava pregătită și se congelează timp de 4 ore sau mai mult.

NOTE

Depozitare: Depozitați în sau în afara planului de pâine, dar înfășurați strâns în două sau mai multe straturi de folie de plastic sau folie pentru a preveni arderea congelatorului. Păstrați la congelator până la 6 luni.
NUTRIȚIE

Calorii: 490 kcal , Carbohidrați: 38 g , Proteine: g , Grăsimi: 35 g , Grăsimi saturate: 22 g , Colesterol: 131 mg , Sodiu: 114 mg , Potasiu: 307 mg , Zahăr: 36 g , Vitamina A: 1343 UI , vitamina C: mg , calciu: 240 mg , fier: 1mg