Piersici Crisp

 Această rețetă ușoară de crocant cu piersici este cel mai perfect desert de vară. Făcut cu piersici proaspete suculente și un topping dulce de ovăz, este ușor de pregătit și este cel mai bine servit cu o linguriță de înghețată.

Tava mare de copt din crocante de piersici și unele servite în lateral

INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI

  • Piersici: Pentru cele mai bune rezultate, utilizați piersici proaspete. Tăiați-le în felii groase, astfel încât să rămână frumoase și suculente când sunt coapte.
  • Zahăr: folosim zahăr granulat în umplutură și apoi zahăr brun pentru toppingul crocant. Zahărul brun adaugă o bogăție rotunjită plăcută datorită melasei.
  • Amidon de porumb: Pentru a îngroșa sucurile din umplutura de piersici.
  • Suc de lamaie si scortisoara: Pentru aroma. Sucul de lamaie ajuta la echilibrarea dulceata, iar scortisoara adauga note subtile de picante.
  • Ovăz: Folosiți ovăz de modă veche sau rulat pentru toppinguri. Acestea sunt crocante și au o textură grozavă.
  • Făină: făina universală de zi cu zi funcționează cel mai bine pentru toppingul crocant.
  • Unt: Folosiți unt rece, nesărat, tăiat cubulețe. Frecați-l în făină și ovăz pentru a-l ajuta să se mențină împreună.
Ingrediente pentru realizarea retetei

CUM SĂ FACI PIERSICI CROCANTE

FACEȚI TOPPINGUL CROCANT

  • Pune ingredientele pentru topping într-un bol.
  • Se amestecă împreună folosind o furculiță. Apoi adăugați untul tăiat cuburi și încorporați-l în toppingul crocant
2 colaj de imagini pentru a arăta ingredientele uscate pentru crocant și apoi tăiați untul în el

ASAMBLAȚI ȘI COACEȚI

  • Puneți piersicile tăiate într-o tavă de copt.
  • Acoperiți cu amidon de porumb, zahăr, suc de lămâie și scorțișoară.
  • Presărați toppingul crocant deasupra.
  • Coaceți până când devin aurii și piersicile sunt spumoase.
Colaj cu 4 imagini pentru a arăta piersicile într-o tavă de copt, apoi aruncate cu zahăr, suc de lămâie și amidon de porumb, apoi cu crocant deasupra, apoi coapte

SFATURI PENTRU A FACE CROCANTE

  1. Tăiați piersicile mari. Puteți fie să le feliați, fie să le tăiați, dar păstrându-le mari le ajută să iasă mai mult în vas după copt, deoarece se îngroașă la căldură.
  2. Folosiți unt rece pentru crocant. Dacă folosiți unt cald, toppingul se va întinde mult și va fi destul de dens și umed, mai degrabă decât ușor și sfărâmicios.
  3. Folosiți o furculiță pentru a combina ingredientele pentru topping. Puteți folosi mâinile, dar căldura va începe să topească untul. O furculiță va menține untul rece, rezultând o textură crocantă.
  4. Încercați să adăugați și alte fructe. Afinele, murele sau zmeura sunt un adaos excelent la acest crocant cu piersici sau puteți schimba piersicile cu oricare dintre aceste fructe.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Puteți folosi piersici conservate sau congelate?

Păcile proaspete sunt cu siguranță cele mai bune pentru acest desert, dar puteți folosi cele conservate sau congelate la un pic. Dacă folosiți conserve, scurgeți-le bine înainte de a le folosi și cel mai bine este să le folosiți în suc și nu în sirop. Piersicile congelate trebuie dezghețate și scurse înainte de a fi folosite conform rețetei.

Îl poți face fără gluten?

Da! Dacă doriți să faceți acest desert ușor de piersici fără gluten, pur și simplu schimbați făina cu una 1:1 GF, făină de migdale sau făină de ovăz și asigurați-vă că utilizați ovăz care este certificat fără gluten.

Cât timp se păstrează?

Acesta este delicios servit cald din cuptor, dar orice resturi pot fi păstrate la frigider timp de 3 până la 4 zile. Poate fi savurat rece sau reîncălzit în cuptor la 350F, cu partea de sus acoperită cu folie, timp de aproximativ 20 de minute până se încălzește.

Crisp-ul gătit poate fi, de asemenea, congelat și reîncălzit.

Crocant de piersici într-un castron servit cu două linguri de înghețată de vanilie

Această rețetă ușoară de crocant cu piersici este în mod serios cea mai bună! Atât de simplu și ușor de făcut, este o opțiune grozavă pentru un desert de vară plăcut pentru mulțimi.

INGREDIENTE
  

Umplere

  • 10 cani de piersici feliate cam 10 piersici
  • ¼ cană zahăr granulat
  • linguri amidon de porumb
  • linguri suc de lamaie
  • ½ linguriță de scorțișoară

Topping crocant

  • cană de ovăz de modă veche
  • cană făină universală
  • ½ cană de zahăr brun deschis la pachet
  • ¼ lingurita sare
  • ½ cană de unt nesarat tăiat cubulețe la rece

Pentru Servire

  • Inghetata de vanilie

INSTRUCȚIUNI

  • Preîncălziți cuptorul la 375°F. Ungeți o tavă pătrată de copt de 8 inchi sau o tavă de copt de 7 inchi x 11 inci.
  • Pune piersicile în tava unsă cu unt; se adauga deasupra zaharul, amidonul de porumb, zeama de lamaie si scortisoara, se amesteca si se lasa deoparte.
  • Într-un castron mic, combinați ovăzul, făina, zahărul brun și sarea. Tăiați unt cu o furculiță sau cu mâinile până când amestecul seamănă cu firimituri grosiere. Presărați amestecul de streusel peste amestecul de piersici.
  • Coaceți până când toppingul crocant este maro auriu și umplutura este spumoasă, aproximativ 35-40 de minute. Se lasa sa se raceasca cateva minute. Se serveste cald cu o lingura de inghetata, daca se doreste.

NOTE

Depozitare:  Păstrați resturile într-un recipient ermetic. Vor rezista aproximativ 3-4 zile la frigider.
Instrucțiuni pentru congelator:  După ce ați copt crocantul cu mere, lăsați-l să se răcească complet, apoi acoperiți-l cu două straturi de folie de aluminiu. Il poti congela pana la 3 luni. Când este gata de coacere, dezghețați-l peste noapte la frigider și încălziți-l la cuptor la 375°F timp de 15-20 de minute sau până când se încălzește.

NUTRIȚIE

Calorii: 474 kcal , Carbohidrați: 78 g , Proteine: g , Grăsimi: 17 g , Grăsimi saturate: 10 g , Grăsimi polinesaturate: g , Grăsimi mononesaturate: g , Grăsimi trans: g , Colesterol: 41 mg , Sodiu : 106 mg , potasiu: 581 mg , fibre: g , zahăr:47 g , vitamina A: 1289 UI , vitamina C: 18 mg , calciu: 47 mg , fier: mg