Acest parfait patriotic cu iaurt cu fructe, alb și albastru, este atât de distractiv pentru 4 iulie, Ziua Memorialului și Ziua Muncii. Făcut cu căpșuni proaspete, afine, iaurt și granola, este perfect pentru a fi savurat la micul dejun, desert sau o gustare.
INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI
- Fructe de pădure: Pentru acea prezentare roșie, albă și albastră, folosiți căpșuni și afine proaspete. Dacă nu faci de sărbători, poți folosi absolut alte fructe și fructe de pădure pe care le ai.
- Iaurt: Iaurtul grecesc cu vanilie este folosit în rețetă, dar funcționează bine cu iaurtul grecesc simplu, iaurtul obișnuit sau iaurtul pe bază de plante.
- Zahăr: Pentru a macera căpșunile. Puteți folosi orice tip de zahăr granulat sau puteți trece la miere sau sirop de arțar
- Granola: Granola adaugă o textură crocantă plăcută. Utilizați granola cumpărată din magazinul dvs. favorit sau încercați-o cu Granola mea cu migdale și merișoare sau Granola cu ciocolată .
CUM SE PREPARĂ UN PARFAIT CU FRUCTE ȘI IAURT
MACERAȚI CĂPȘUNILE
- Adăugați căpșunile și zahărul într-un bol.
- Se amestecă, se acoperă și se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
STRATIFICAȚI CUPELE
- Puneți căpșunile în fundul unui pahar.
- Acoperiți cu puțin iaurt.
- Puneți afine deasupra.
- Adăugați granola. Apoi repetați straturile.
SFATURI PENTRU PREPARAREA RETETEI
- Pahare transparente pentru utilizator: Ceea ce este frumos la parfait este să vezi alternativele colorate între fructe, iaurt și granola. Folosirea cupelor transparente îl face mai atrăgător din punct de vedere vizual.
- Asigurați-vă că iaurtul este rece înainte de utilizare: dacă iaurtul este la temperatura camerei, poate curge cu ușurință în celelalte straturi, afectând prezentarea.
- Păstrați granola pentru blat: dacă nu intenționați să serviți aceste parfaituri imediat, vă puteți gândi să nu adăugați granola decât chiar înainte de servire și apoi să le puneți deasupra, astfel încât să nu se înmoaie și să nu se înmoaie.
- Nu sari peste macerarea capsunilor. Acest lucru ajută la înmuierea lor și, de asemenea, va ajuta să le facă mai dulci.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Aceste parfaituri cu iaurt cu fructe sunt cel mai bine savurate destul de curând după ce le-au făcut, astfel încât straturile să rămână separate, dar se vor păstra bine pentru o zi sau două acoperite în frigider. Capsunile se pot macera peste noapte, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa construiesti straturile.
Cel mai bine este să folosiți fructe proaspete pentru acest parfait de granola. Fructele congelate conțin mai multă apă și culorile lor vor sângera în iaurt odată ce sunt dezghețate.
Acestea sunt perfect festive pentru 4 iulie și ziua memorială, dar le puteți face cu ușurință cu alte fructe proaspete, dacă doriți. Bananele, mango, clementinele și piersicile funcționează de minune. Consultați aceste alte rețete de parfait:
Parfait de porumb bomboane Parfait de
căpșuni Parfait de
budincă de banane
Dacă sunteți în căutarea unui răsfăț rapid și ușor de servit în timpul sărbătorilor patriotice, aceste parfaituri cu iaurt cu fructe bifează toate căsuțele. Atât de simplu, ușor, răcoritor și delicios.
INGREDIENTE
- 1 cană căpșuni proaspete tăiate felii
- ¼ cană zahăr
- 1 cană iaurt grecesc vanilie
- ½ cană de afine proaspete
- ½ cană granola
INSTRUCȚIUNI
- Combinați căpșunile și zahărul într-un castron și amestecați pentru a se combina. Acoperiți și lăsați la frigider pentru 30 de minute sau peste noapte.
- Împărțiți jumătate din căpșuni în două pahare transparente.
- Adăugați jumătate din iaurt grecesc deasupra.
- Adăugați jumătate din afine deasupra.
- Adăugați toată granola deasupra.
- Repetați cu încă un strat de căpșuni, încă un strat de iaurt grecesc și încă un strat de afine. (rosu, alb, albastru, granola, rosu, alb, albastru)
- Serviți imediat pentru o consistență optimă.