Pâine cu dovlecel cu lămâie

 Rapid și ușor de făcut, această pâine glazurată cu dovlecel cu lămâie este desertul perfect de vară. Proaspătă și aprinsă și perfect umedă, aceasta este o mușcătură delicioasă!

Pâine cu dovlecel cu lămâie stropită cu glazură pe o masă de tăiat

INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI

  • Dovlecel: Folosiți o răzătoare cu cutie pentru a rade dovlecelul. Nu este nevoie să-l decojiți.
  • Zahăr: zahărul brun deschis adaugă o dulceață bogată și complexă datorită melasei. Puteți folosi alb într-un strop, dar maro adaugă o aromă mult mai bună.
  • Ulei: Uleiul ajută la menținerea prăjiturii frumoase și umede. Uleiul de măsline funcționează grozav sau puteți folosi un ulei neutru precum canola dacă asta aveți.
  • Iaurt grecesc: Acest lucru adaugă o bogăție plăcută și acidulată, precum și umiditate, în plus, veți obține un plus bun de proteine. Iaurtul simplu va funcționa bine.
  • Ouă: folosite pentru a lega ingredientele împreună.
  • Coaja de lămâie: coaja de lămâi proaspete adaugă o aromă îndrăzneață. Pentru o pâine cu dovlecei cu o aromă diferită, puteți folosi portocale în loc de lămâi.
  • Extract de vanilie, scorțișoară și sare: Pentru aromă.
  • Făină: Această rețetă este făcută cu făină universală. Dacă aveți intoleranță la gluten, puteți face acest lucru cu o făină 1:1 GF.
  • Praf de copt și bicarbonat de sodiu: pentru a ajuta pâinea să crească atunci când este coaptă.
  • Nuci tocate: acestea sunt opționale, dar adaugă o textură grozavă și o aromă de nucă.
  • Pentru glazură de lămâie: zahăr cofetar, suc de lămâie, extract de vanilie și sare.
Ingrediente pentru realizarea retetei

CUM SE PREPARĂ PÂINE CU DOVLECEL CU LĂMÂIE

  1. Adăugați într-un castron dovlecelul, zahărul, uleiul, iaurtul, ouăle, coaja și vanilia.
  2. Îndoiți împreună până se combină bine.
  3. Adăugați ingredientele uscate la umed.
  4. Se pliază până se omogenizează și se adaugă nucile dacă sunt folosite.
  5. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Coaceți până se rumenesc și sunt fierte.
6 colaj de imagini pentru a arăta cum se amestecă ingredientele și apoi se coace în tava

SFATURI PENTRU COACEREA PÂINII CU DOVLECEL

  1. Nu curățați  pielea de dovlecel . Pe măsură ce pâinea cu dovlecel se gătește, pielea se dizolvă în pâine și abia se observă după coacere, chiar și pentru cei mai pretențioși mâncătorii tăi. Ar fi un pas inutil.
  2. Nu stoarceți dovlecelul din excesul de apă. Acest lucru ajută la menținerea pâinii plăcute și umede. Dacă dovlecelul tău este deosebit de apos (dacă este mai mare), îl poți tampona ușor cu un prosop de hârtie
  3. Nu amestecați exagerat aluatul. Când adăugați ingredientele uscate, pliați-le în loc să amestecați. Acest lucru va împiedica glutenul să se dezvolte excesiv
  4. Lăsați pâinea să se răcească complet înainte de a o glazura. Dacă este încă cald, glazura de lămâie va aluneca de pe ea. Puteți lua în considerare chiar să coaceți tortul cu o zi înainte și să adăugați glazura a doua zi înainte de servire, astfel încât să se răcească cu siguranță.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

De unde știi când pâinea este gătită?

Verificați dacă pâinea este complet gătită când blatul este rumenit și întărit, acest lucru va dura aproximativ 45 până la 50 de minute. Folositi o scobitoare pentru a introduce in centrul prajiturii, daca iese curat atunci este gata de iesit din cuptor. Dacă pâinea ta se rumenește prea repede, poți acoperi ușor blatul cu folie.

Puteți face asta cu alte fructe?

Acest dovlecel cu lămâie este atât de proaspăt și plin de gust, dar puteți schimba cu ușurință și adăuga ingrediente după gusturile dvs. Puteți schimba lămâia cu portocale sau lime sau, în loc de nuci, adăugați câteva afine.

Acesta este un desert?

Da, aceasta este o pâine dulce rapidă și este perfectă pentru a fi servită ca desert sau ca gustare la mijlocul după-amiezii cu o ceașcă de cafea.

Pâine cu dovlecel cu lămâie feliată la bord cu un cuțit alături și un bol cu ​​glazură

Această pâine cu lămâie cu dovlecei este minunată, proaspătă și plină de gust. Glazura de lămâie adaugă o dulceață bogată și subtilă și, desigur, este perfect umedă.

INGREDIENTE
  

  • Spray de gatit
  • 1 ½ cană de dovlecel ras aproximativ 1 ½ dovlecel mediu
  • ¾ cană zahăr brun deschis
  • ⅓ cană ulei de măsline
  • ⅓ cană iaurt grecesc simplu cu grăsime
  • ouă mari
  • linguri coaja de lamaie aproximativ 3 lamai
  • lingurita extract de vanilie
  • 1 ½ cană de făină universală
  • lingurite scortisoara
  • lingurita praf de copt
  • ¾ lingurita sare Kosher
  • ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
  • ½ cana nuci tocate optional

Pentru glazura de lamaie:

  • ½ cană de zahăr cofetar
  • ½ lamaie stoarsa
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • ½ linguriță sare Kosher

INSTRUCȚIUNI

  • Preîncălziți cuptorul la 350 ° F și tapetați o tavă cu hârtie de copt și spray de gătit.
  • Într-un castron mare, amestecați dovlecelul, zahărul, uleiul de măsline, iaurtul grecesc, ouăle, coaja de lămâie și extractul de vanilie.
  • Într-un castron mediu, amestecați făina, scorțișoara, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu. Îndoiți ingredientele uscate în cele umede și amestecați până se încorporează. Îndoiți nucile (dacă folosiți).
  • Turnați aluatul în tava pregătită și coaceți până când devine maro auriu și o scobitoare introdusă în centru iese curată, rotind tava la jumătate, 45-50 de minute. Lasam sa se raceasca in tava 10 minute, apoi scoatem si feliati.
  • Între timp, faceți glazura. Bateți toate ingredientele până la omogenizare. Stropiți glazura peste pâinea răcită și serviți imediat.

VIDEO

NOTE

Depozitare: A se  pastra intr-un recipient ermetic la temperatura camerei sau la frigider pana la 4 zile. Puteți congela pâinea până la 3 luni. Doar decongelați peste noapte la frigider și aduceți la temperatura camerei înainte de servire.

NUTRIȚIE

Calorii: 235 kcal , Carbohidrați: 33 g , Proteine: g , Grăsimi: 10 g , Grăsimi saturate: g , Grăsimi polinesaturate: g , Grăsimi mononesaturate: g , Grăsimi trans: g , Colesterol: 28 mg , Sodiu : 307 mg , potasiu: 160 mg , fibre: g , zahăr:19 g , Vitamina A: 75 UI , Vitamina C: mg , Calciu: 53 mg , Fier: mg