Piersici la gratar

 Ușor și rapid de făcut, aceste piersici la grătar sunt un desert delicios de vară. Asezonată cu scorțișoară și servită cu înghețată și mentă proaspătă, această rețetă fără efort va mulțumi cu siguranță!

3 jumătăți de piersici la grătar într-un castron, acoperite cu înghețată, granola și mentă proaspătă

INGREDIENTE ȘI ÎNLOCUIRI

  • Piersici: Folosiți piersici proaspete și coapte pentru cele mai bune rezultate. Tăiați-le în jumătate și îndepărtați piatra înainte de a le pune pe grătar. Consultați postarea noastră tutorial pentru sfaturi despre tăierea piersicilor .
  • Ulei: Uleiul de cocos adaugă o aromă plăcută, dar un ulei neutru precum canola va funcționa bine.
  • Zahăr și scorțișoară: zahărul brun deschis și scorțișoara adaugă o aromă grozavă piersicilor și ajută la îndulcirea lor puțin.
  • Pentru a servi: inghetata de vanilie, granola si menta proaspata.
Ingrediente pentru a face reteta inainte de a le pregati

CUM SĂ FACI PIERSICI LA GRĂTAR

  1. Tăiați piersicile în jumătate și ungeți puțin ulei de cocos pe partea tăiată.
  2. Puneți cu partea tăiată în jos pe o tigaie fierbinte pentru a găti.
  3. Întoarceți-le și gătiți cealaltă parte.
  4. Se presara peste scortisoara zahar si se serveste.
Colaj cu 4 imagini pentru a arăta cum să faci piersici la grătar

SFATURI PENTRU GRĂTARUL PIERSICILOR

  1. Căutați piersici de piatră foarte mare. Există două categorii de piersici, freestone și clingstone, care se referă la modul în care fructele sunt atașate de groapă. Deoarece groapa se desprinde cu ușurință cu piersici freestone, acestea sunt mai ușor de gestionat și au o prezentare mai bună.
  2. Folosiți o tigaie pentru grătar sau o tigaie antiaderentă dacă preferați să nu folosiți un grătar în aer liber. Gustul va fi ușor diferit, dar piersicile se vor înmuia și se vor carameliza, deci rezultatul este similar.
  3. Asigurați-vă că piersicile sunt coapte. Piersicile coapte vor avea o aromă mai dulce decât cele necoapte. Când le strângi ușor în palmă, ar trebui să dea puțin, dar să nu fie moale.
  4. Nu sari peste ulei. Ungerea piersicilor cu ulei le va ajuta să conducă căldura, precum și să protejeze pulpa. De asemenea, se va asigura că nu se lipesc de grătarul tău.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Poți să faci la grătar piersici care nu sunt coapte?

Deși sunt de preferat piersicile coapte, această rețetă este o modalitate excelentă de a folosi piersici care au fost culese prea devreme. Căldura ajută la înmuierea fructelor și la extragerea zaharurilor sale naturale. Nu vor fi la fel de dulci, dar totuși destul de delicioase!

Le poți face din timp?

Cel mai bine este să le serviți imediat de pe grătar, astfel încât să fie drăguțe și calde, dar se vor păstra bine la frigider timp de 3 până la 4 zile. Le puteți savura reci sau reîncălziți în cuptor la 360F timp de 5 până la 10 minute pentru a le încălzi.

Cum altfel le poți servi?

Aceste piersici la grătar sunt delicioase cu înghețată și niște granola pentru un desert simplu, dar delicios, iar o linguriță de mascarpone funcționează de minune. De asemenea, puteți grătar piersici și le adăugați în salate, doar lăsați scorțișoara și zahărul brun pentru a nu fi prea dulci.

Plato cu piersici la gratar servit cu menta proaspata si granola in lateral

Aceste piersici ușor la grătar cu zahăr brun și scorțișoară sunt un desert atât de minunat și răcoritor de vară. Gata în câteva minute cu câteva ingrediente simple, ce te oprește?!

INGREDIENTE
  

  • piersici tăiate în jumătate
  • linguri ulei de cocos topit
  • linguri de zahar brun deschis
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • Inghetata de vanilie pentru servire
  • linguri de granola pentru servire
  • Menta proaspata pentru servire

INSTRUCȚIUNI

  • Preîncălziți un grătar sau o tigaie pentru grătar la foc mediu-mare. Ungeți piersicile cu ulei de cocos topit din belșug, lăsând orice exces de ulei de cocos să cadă peste grătar.
  • Puneți piersicile cu partea tăiată în jos mai întâi pe grătar sau tigaie, lucrând în loturi dacă este necesar. Prăjiți-le timp de 5 minute, apoi răsturnați-le și puneți-le la grătar până se înmoaie, dar încă ferme, încă aproximativ 3 minute.
  • Se amestecă zahărul brun deschis și scorțișoara și se presară deasupra piersicilor imediat ce le scoateți de pe grătar.
  • Servește piersicile cu înghețată de vanilie și granola și ornează cu frunze de mentă proaspătă, dacă se dorește.

NOTE

Păstrare: Piersicile la grătar se vor păstra bine la frigider timp de 3 până la 4 zile.
* Vă rugăm să rețineți că eticheta nutrițională nu include înghețata și granola.

NUTRIȚIE

Calorii: 142 kcal , Carbohidrați: 20 g , Proteine: g , Grăsimi: g , Grăsimi saturate: g , Grăsimi polinesaturate: g , Grăsimi mononesaturate: g , Sodiu: mg , Potasiu: 294 mg , Fibre: g , zahăr: 18 g , vitamina A: 490 UI , vitamina C:10 mg , calciu: 16 mg , fier: mg